POHOD DO TURKIZNEGA JEZERA SORAPIS
Dolomitih se bomo sprehodili do pravljičnega jezera Sorapis (Lago di Sorapis), ki je zagotovo eno izmed najlepših gorskih jezer, obarvano v nebeško turkizno barvo. Kar težko verjameš, da je resnično, ko ga vidiš v živo, saj je še lepše, kot na fotografijah. Tam se ustavi čas. Doživeli bomo nekaj, česar zlepa ne bomo pozabili. Dan bomo zaključili ob čudovitem    jezeru Misurina.  

ODHODI

   15.08.2020

ZBIRAMO PRIJAVE

 05.09.2020

KMALU ZAGOTOVLJENO

 

AKCIJSKA CENA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
59,00 EUR  1 dan Prijavite se

 

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino. S prelaza Tre Croci (1.805 m), se bomo podali na dobro uhojeno pot proti jezeru Sorapis (1.923 m). Položna pot se vije skozi gozd in se vsake toliko časa malo vzpne. V tem delu poti se nam občasno odpre razgled na monte Cristtalo in nas vodi mimo nekaj opuščenih bunkerjev iz prve svetovne vojne. V drugem delu pa pot postane nekoliko bolj izpostavljena, vendar ne predstavlja nobenih težav, saj je dobro varovana, v pomoč pa so nam tudi stopnice in ograja. Na tem delu poti se nam odpre pogled na čudovite travnate tepihe pod mogočnimi prepadnimi stenami okoliških gora, špice Cristalo skupine, jezera Misurina in Tre Cime. Pot je vredna vsakega truda, saj nas na koncu poti čaka pravljično turkizno jezero Sorapis, ki nas bo tako prevzelo da sprva sploh ne bomo opazili, s kako čudovitimi gorami je obdano. Lahko se sprehodimo okoli jezera, kar nam vzame cca 0,5 ure časa ali pa si enostavno privoščimo počitek in malico nekje ob jezeru ali v bližnji koči. Po povratku do izhodišča se bomo odpeljali do  čudovitega  jezera Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 5 ur zložne hoje.

STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitena. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.
 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE REDNA CENA
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
67,00 EUR
05.00   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan
67,00 EUR

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE AKTUALNI POPUST -10%
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
05.00   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan


CENA VKLJUČUJE

  • slovenskega vodjo poti,
  • zunanje oglede po programu,
  • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
  • vse stroške priprave in organizacije izleta.

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi izleta       8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje  7,00 EUR


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Program izleta velja kot končno obvestilo.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.