POHOD DO TURKIZNEGA JEZERA SORAPIS

V Dolomitih se bomo sprehodili do pravljičnega jezera Sorapis (Lago di Sorapis), ki je zagotovo eno izmed najlepših gorskih jezer, obarvano v nebeško turkizno barvo. Kar težko verjameš, da je resnično, ko ga vidiš v živo, saj je še lepše, kot na fotografijah. Tam se ustavi čas. Doživeli bomo nekaj, česar zlepa ne bomo pozabili. Dan bomo zaključili v prikupnem mestecu Cortina di Ampezzo.  

ODHODI

 

24.08.2019 07.09.2019

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
OD 53,00 EUR  1 dan Prijavite se

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino. S prelaza Tre Croci (1.805 m), se bomo podali na dobro uhojeno pot proti jezeru Sorapis (1.923 m). Položna pot se vije skozi gozd in se vsake toliko časa malo vzpne. V tem delu poti se nam občasno odpre razgled na monte Cristtalo in nas vodi mimo nekaj opuščenih bunkerjev iz prve svetovne vojne. V drugem delu pa pot postane nekoliko bolj izpostavljena, vendar ne predstavlja nobenih težav, saj je dobro varovana, v pomoč pa so nam tudi stopnice in ograja. Na tem delu poti se nam odpre pogled na čudovite travnate tepihe pod mogočnimi prepadnimi stenami okoliških gora, špice Cristalo skupine, jezera Misurina in Tre Cime. Pot je vredna vsakega truda, saj nas na koncu poti čaka pravljično turkizno jezero Sorapis, ki nas bo tako prevzelo da sprva sploh ne bomo opazili, s kako čudovitimi gorami je obdano. Lahko se sprehodimo okoli jezera, kar nam vzame cca 0,5 ure časa ali pa si enostavno privoščimo počitek in malico nekje ob jezeru ali v bližnji koči. Po povratku do izhodišča se bomo odpeljali v Cortino di Ampzzo, katera je umeščena v amfiteater Sexstenskih tritisočakov okoli nje. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti, si vzeli čas za sladoled, kapučino ... . Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.


PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 5 ur zložne, nezahtevne hoje.


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE REDNA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
75,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
59,00 EUR
05.00   Kranj - Sloga 1 dan
59,00 EUR

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE AKCIJSKA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
67,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
05.00   Kranj - Sloga 1 dan

Akcijsko ceno si zagotovite s prijavo na izlet preko portala CLUB PRIMA

 

CENA VKLJUČUJE

 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

 

PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi izleta       8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan,  posamezno, kritje 25.000 EUR 7,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.