O NAS

 

Združili smo naše potovalne in pohodniške izkušnje, saj nameravamo predstaviti Slovenijo, kot tudi druge države na nekoliko drugačen način, s poudarkom na pohodnem turizmu. Želimo predstaviti naravo, tradicionalno kulturo, kulinariko, skratka državo z vsemi svojimi posebnostmi vsem tistim, ki bi radi bili drugačni in ki želijo iti na potovanje in pohodništvo brez meja in okvirov.

Naša posebnost je organizacija in izvajanje izletov, pohodov, potovanj in drugih aktivnosti za ljudi, ki so radovedni, ki imajo radi šport in naravo, vendar nimajo časa sami organizirati potovanja zaradi različnih dejavnikov.

Dinamika in prožnost programov so naše prednosti. Ponujamo vam različne avanturistične programe in hkrati omogočamo prilagoditev programov vašim željam.

Naša vodnika:

Nejc Košnik, turistični vodnik (licenca GZS) in vodnik Planinske zveze Slovenije (licenca PZS) 

Potovati je začel najprej po rodni grudi in bližnji okolici. Prelomnica, po kateri je želel samo še več, pa je bila Kuba, ki mu je odprla vrata v drugačen svet. Kolo se mu je začelo vrteti, milje nabirati, izkušnje dodajati in obzorja širiti. Najbolj domače se počuti v Aziji. Kar pa ne pomeni, da ga ostali predeli sveta ne zanimajo - koliko dežel je še za raziskati! Potovanja so namreč sčasoma postala način življenja in vedno znova je užitek popeljati skupino in sopotnike v njim neznano deželo ter jo vsakič sproti odkrivati na nov način.

Ker potovati pomeni, živeti!

 
Sašo Košnik,  vodnik Planinske zveze Slovenije (licenca PZS)

Njegov pohodniški duh se je začel izražati v zgodnji mladosti. Planinarjenje je njegov življenjski slog. Obiskal je že veliko število gora. Slovensko visokogorje ga je tako navdušilo, da se je vedno vračal na dva načina; kot obiskovalec ali kot vodnik. Ljubi naravo in živali.

Rad obišče oddaljene hribe, alpske mlekarne in prvobitne kmetije. Poleg pohodništva uživa tudi v adrenalinskih športih, kot je športno plezanje, feratanje in čolnarjenje po  lepih slovenskih rekah - Soči in Savi. Izzivov mu ne zmanjka.