O NAS

 

Združili smo naše potovalne in pohodniške izkušnje, saj nameravamo predstaviti Slovenijo in druge države na nekoliko drugačen način, s poudarkom na pohodnem turizmu. Hkrati pa želimo gostujočo destinacijo raziskati iz različnih vidikov. Tako smo ustvarili našo lastno mešanico pohodništva in turizma. Na naših izletih in potovanjih si torej ne ogledujemo le turističnih znamenitosti, kot tudi ne obiščemo destinacije zgolj zaradi trekinga in hoje. Zastavljeni so tako, da imamo dovolj časa za hojo po atraktivnih poteh, hkrati pa se nam zdi škoda, da bi na poti izpustili tudi pomembne lokalne znamenitosti zgolj zaradi hoje.

Želimo predstaviti naravo, tradicionalno kulturo, kulinariko, skratka deželo s svojimi raznolikimi posebnostmi vsem tistim, ki bi radi bili drugačni in ki želijo na skupinskih potovanjih stopiti izven prevladujočih in ustaljenih okvirov. Ta mešanica se je do sedaj izkazala kot lepa zmes, okusna čorba, ki je všeč mnogim. 

Organiziramo in izvajamo izlete, pohode, potovanja in druge aktivnosti za ljudi, ki so radovedni, ki imajo radi šport in naravo, vendar nimajo časa sami organizirati potovanja zaradi različnih dejavnikov. In za tiste, ki cenijo dobro družbo.

Dinamika in prožnost programov so naše prednosti. Ponujamo vam različne avanturistične programe in hkrati omogočamo prilagoditev programov vašim željam.Naša vodnika:

Nejc Košnik, turistični vodnik (licenca GZS) in vodnik Planinske zveze Slovenije (licenca PZS) 

Potovati je začel najprej po rodni grudi in bližnji okolici. Prelomnica, po kateri je želel samo še več, pa je bila Kuba, ki mu je odprla vrata v drugačen svet. Kolo se mu je začelo vrteti, milje nabirati, izkušnje dodajati in obzorja širiti. Najbolj domače se počuti v Aziji. Kar pa ne pomeni, da ga ostali predeli sveta ne zanimajo - koliko dežel je še za raziskati! Potovanja so namreč sčasoma postala način življenja in vedno znova je užitek popeljati skupino in sopotnike v njim neznano deželo ter jo vsakič sproti odkrivati na nov način.

Ker potovati pomeni živeti!

 
Sašo Košnik,  vodnik Planinske zveze Slovenije (licenca PZS)

Njegov pohodniški duh se je začel izražati v zgodnji mladosti. Planinarjenje je njegov življenjski slog. Obiskal je že veliko število gora. Slovensko visokogorje ga je tako navdušilo, da se je vedno vračal na dva načina; kot obiskovalec ali kot vodnik. Ljubi naravo in živali.

Rad obišče oddaljene hribe, alpske mlekarne in prvobitne kmetije. Poleg pohodništva uživa tudi v adrenalinskih športih, kot je športno plezanje, feratanje in čolnarjenje po  lepih slovenskih rekah - Soči in Savi. Izzivov mu ne zmanjka.

 
Janina Košnik Weithauser, back office in teren

Od nekdaj najde svoj mir v naravi. Gore ji ponujajo pobeg pred napornim vsakdanom, potovanja pa božajo njeno dušo. Svet rada odkriva v dobri (pohodni) družbi. Kljub temu, da preživi veliko časa za računalnikom, se najraje pridruži skupini na izletu. Najbolj uživa, ko se s sopotniki poda na pot in aktivno izkoristi lep dan. V deževnem vremenu občasno vzame v roke harmoniko ali dobro knjigo in si popestri turobne dni. Dolgčas ji ni nikoli.