POHOD OKROG TREH CIM IN JEZERA MISURINA
Dolomitih obstajajo trije vrhovi ene gore, imenovani Tre Cime, ki so postali zaščitni znak Dolomitov. To je tisto, kar človek enostavno mora videti in to kar vidi, si verjetno zapomni za vse življenje. Podali se bomo v najlepši predel Sekstenskih Dolomitov in prehodili slikovito krožno pot okrog znamenitih Treh Cim (TreCime di Lavaredo). Med potjo se nam bodo odpirali  čudoviti razgledi na okoliške vrhove in na krasno jezero pod nami. Z malo sreče lahko vidimo tudi svizce, plezalce v mogočnih stenah Treh Cim ne bo manjkalo. Pot je vredna vsakega koraka, saj nikjer drugje ne vidiš toliko različnih in mogočnih vrhov na tako majhnem mestu. Ljubitelji ferat si dan lahko popestrijo z vzponom po ferati Via ferata De Luca – Innerkofler na Patternkofel(Monte Paterno 2.744m). Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči  Locatelli.

ODHODI  

21.09.2019

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
OD 53,00 EUR  1 dan Prijavite se

 PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta skozi karavanški predor, mimo Spittala, Lienza, Dobbiaca in po udobni gorski cesti do planinske koče Auronzo (2.320m), z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino.

S hojo bomo pričeli pri koči Auronzo (2.320m), šli mimo kapelice, postavljene v spomin padlim vojakom v prvi svetovni vojni, do koče Lavaredo, se povzpeli na istoimensko sedlo in pod ostenjem Patternkofela (Monte Paterno 2.744m) do koče Locatelli  (Drei Zinnen Hütte 2.405m), od koder so izjemni razgledi v vse smeri. Pod kočo je čudovito gorsko jezero in travnik s svizci.

Ljubitelji ferat pa si dan lahko popestrijo z vzponom po ferati Via ferata De Luca – Innerkofler na Patternkofel (Monte Paterno 2.744m), izredno slikovito goro, na kateri  so še vedno ostanki prve svetovne vojne. Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči  Locatelli.

Po počitku se bomo od koče Locatelli  spustili na valovito planoto pod severnim ostenjem Tre Cim, se  mimo majhnih jezerc povzpeli na sedlo Forcella del Col Di Mezzo in se vrnili nazaj h koči Auronzo, kjer nas bo čakal avtobus.

Ob povratku proti  domu, se bomo ustavili pri  čudovitem  jezeru Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani.

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.


PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 5 ur zložne, nezahtevne hoje.


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE REDNA CENA
02.30   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
75,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.00   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
59,00 EUR
04.30   Kranj - Sloga 1 dan
59,00 EUR

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE AKCIJSKA CENA
02.30   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
67,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.00   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
04.30   Kranj - Sloga 1 dan

Akcijsko ceno si zagotovite s prijavo na izlet preko portala CLUB PRIMA  


CENA VKLJUČUJE

-       prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
-       vstopnino za gorsko panoramsko cesto do izhodišča,
-       vse stroške priprave in organizacije izleta,
-       slovenskega vodjo poti,
-       zunanje oglede po programu.


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Vodenje po ferati 25,00 EUR
Zavarovanje odpovedi izleta 8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan,  posamezno, kritje 25.000 EUR 7,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K PROGRAMU

-       Izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
-       Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice.
-       Vodnik pred začetkom pohoda in med njim opozori udeležence na posebnosti in nevarnosti, ki jih lahko pričakujejo na predvideni poti.
-       Udeleženci izleta, ki se bodo povzpeli na goro Patternkofel po ferati, potrebujejo obvezno opremo: samovarovalni komplet, pas, čelado, rokavice.
-       Vodnik sme na poti pred odhodom avtobusa/kombija oziroma pred začetkom hoje pri udeležencih preveriti stanje opreme, ki je nujno potrebna  za varno hojo in gibanje.      
        Neustrezno opremljene udeležence (neustrezna ali pomanjkljiva obleka, obutev ali oprema) opozori na pomanjkljivosti in jim odsvetuje hojo oziroma jih lahko izloči.
-       Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
-       Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
-       Program izleta velja kot končno obvestilo.
-       Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/