SASSOLUNGO, JEZERO ANTERMOIA IN MARMOLADAPodali se bomo v tri čudovite gorske skupine; Sassolungo, Catinaccio in Marmolada, za katere pa ni junaka na svetu, da bi se lahko odločil in z gotovostjo zatrdil, katera od njih je najlepša.   
Sassolungo - Saslonch v ladinščini in Langkofel v nemščini - je s svojimi 3181m najvišji vrh istoimenske gorske skupine in v prevodu pomeni 'Dolgi kamen'.   
Jezero Antermoia, je edinstveno. Nahaja se v ledeniški kotlini, med strmimi stenami Catinaccio di Antermoia in Croda del Lago. Veličastna modrina jezera, nas navdaja z občudovanjem, saj nam jezero ponuja idealne priložnosti za osupljive fotografije.   
Marmolado imenujejo tudi 'kraljica Dolomitov', saj je resnično gora presežkov: najstarejša ferata v Dolomitih, največji ledenik in gigantska južna stena. Med prvo svetovno vojno so njeni vrhovi Punta Penia, Punta Rocca, Punta Obretta, Monte Serauta in Pizzo Serauta in ledenik Ghiacciaio della Marmolada pod njo, postali prva bojna črta tako imenovane Tirolske fronte.  

ODHODI 

12.-14.07.2025

 

            CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
       od 399,00 EUR          3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA – SASSOLUNGO/LANGKOFEL

Podali se bomo na krožno pot okoli najvišjega vrha skupine Sassolungo/ Langkofel, z nadmorsko višino 3181m. Hodili bomo med najbolj divjimi vrhovi Dolomitov. Te monolitne umetnine, vrhovi, pečine  in prepadi kraljujejo nad zelenimi travniki, kot da stojijo na nam, nevidnih podstavkih.

Zaradi tega dramatičnega kontrasta med negostoljubnimi gorami in nežnimi travniki, je območje vizualno osupljivo. Nikjer ta kontrast ni bolj izrazit, kot okoli masiva Sassolungo.  Ta edinstvena postavitev omogoča občudovanje z vseh zornih kotov. In ravno tu, v skupini Sassolungo, se lahko prepričamo, kako divji obraz imajo. Tudi 'kamnito mesto' padlih balvanov, ne bo ušlo našemu stopalu, saj si bratovščina neobrzdanih, divjih, v nebo segajočih vrhov, vsekakor zasluži našo pozornost in raziskovanje.

Predvideni čas hoje

Okvirno 5h.

Višinska razlika

550m.

Razdalja

10km.

Stopnja zahtevnosti

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

2. dan PO OSRČJU CATINACCIA Z JEZEROM ANTERMOIA

Ali obstaja bolj romantičen izlet v Dolomite od tistega do jezera Antermoia? Jezero Antermoia 2501m je jezero ledeniškega izvora v masivu Catinaccio v Val di Fassa. Gledano iz ptičje perspektive, spominja na obliko srca. Nemško ime "Rosengarten" za to gorovje izhaja iz vrta, poraslega z vrtnicami. Naravni pojav imenovan  Enrosadire, ko se dolomitski vrhovi ob svitu in v mraku obarvajo od rožnate do oranžne in naprej do vijolične barve, izhaja iz čudovite legende o kralju Laurinu. In prav v skupini Catinaccio je ta pojav še kako opazen.

Predvideni čas hoje

Okvirno 6.35h.

Višinska razlika

1200m.

Razdalja

13.7km.

Najvišja točka

2770m.

Stopnja zahtevnosti

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

3. dan MARMOLADA 3269m KRALJICA DOLOMITOV – SLOVENIJA

Dopoldne bomo preživeli v raziskovanju Marmolade in njenih skrivnosti iz prve svetovne vojne. Že adrenalinska vožnja z gondolo na vrh Punta Rocca (3265m) s 1000 metrsko južno steno za marsikoga ni 'mačji kašelj'. Z razgledne ploščadi na vrhu, bomo imeli Dolomite kot na dlani in si zrli iz oči v oči z najvišjim vrhom Marmolade in Dolomitov – Puto Penia (3343m). Na vmesni postaji bomo izstopili in si ogledali multimedijski muzej velike vojne, kateri nas postavi v središče bojev Velike vojne na Marmoladi. Muzej je postavljen tik pod bojno linijo na višini 3000 m. Zaradi te višine, je to tudi najvišje ležeči muzej v Evropi.

Po krajšem počitku nas čaka vrnitev do izhodišča in pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

 

CENIK

OPIS  CENA/OSEBO
Cena programa pri najmanj 25 udeležencih 399,00 EUR
Cena programa pri najmanj 7 udeležencih 499,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti – planinski vodnik PZS  
- 2 x nočitev z zajtrkom in večerjo in turistično takso  
- povratna karta za sedežnico proti koči Gardeccia  
- pohode po programu  
- prevoz, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- vzpon z gondolo pod vrh Marmolade 35,00 EUR
- zavarovanje odpovedi potovanja 25,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 7.
  • Agencija si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, vodnik spremeni lokacijo ture oziroma vrstni red programa. 
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia