RAZGLEDNE FERATE NAD GARDSKIM JEZEROM

Tokrat se bomo odpravili v gore nad Gardskim jezerom, katero se ponaša s pravljično modrino gladine. Gardsko jezero ali Lago di Garda je ledeniškega izvora in ima zelo bogato zgodovino. Leži na pragu Alp treh dežel: Švice, Avstrije in Italije.   Sprehodili se bomo po dobro ohranjenih jarkih in predorih iz prve svetovne vojne, vklesanih v strme  stene okoli jezera in plezali na izpostavljene vrhove nad Gardskim jezerom. Osvojili jih bomo s pomočjo varoval (jeklenic in skob), po tako imenovanih feratah, katere ne presežejo stopnje težavnosti B.  Z osvojenih vrhov se nam bodo odpirali osupljivo čudoviti razgledi na bleščečo modrino jezera in okolico, pogled pa seže tudi do bližnjih Dolomitov.   Do izhodišča naših podvigov se bomo peljali tudi skozi predore, vklesane v gore, katerih stene  se strmo spuščajo v jezersko gladino. V  filmu Kvantumu sočutja je tam užival tudi James Bond, v vožnji svojega  Aston Martina.  

ODHODI 

04.-06.10.2024

16.-18.05.2025

 

            CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
           od 429,00 EUR          3 dni Že prve prijave

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA - LAGO DI GARDA – PANORAMSKA POT BUSATTE – TEMPESTA

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Benetk, proti severnemu delu Gardskega jezera, izhodišča naših podvigov. Po namestitvi se bomo odpravili do kraja Torbole in se nato vzpeli iz vasi Busatte do vasice Tempesta. Krožna pot na vzhodni strani jezera pohodnikom omogoča čudovite razglede na jezero s prelepo floro ob poti. Atraktivno in varno hojo omogoča dolga kovinska konstrukcija s stopnicami, postavljena na prepadne stene pobočja jezera. Iz vasice Tempesta se bomo deloma krožno vrnili v Torbole in naprej do nastanitve. Nočitev.

Predvideni čas hoje: Okvirno 4 ure.

Stopnja zahtevnosti: Pot je urejena. Ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

2. dan LAGO DI GARDA – CIMA KAPI – LIMONE 

V jutranjih urah se odpeljemo do izhodišča za ferato na goro Cima Capi (909 m), ki je kljub razmeroma skromni višini, najbolj izpostavljen vrh neposredno nad Gardskim jezerom in zato odličen razglednik. Ta del poti je prava paša za oči, saj se pod nami začnejo odpirati prekrasni razgledi na Gardsko jezero. Na poti nazaj, v kolikor bo čas dopuščal, se bomo ustavili v čudovitem mestecu Limone.

Predvideni čas hoje: Okvirno 5 do 6 ur.

Stopnja zahtevnosti: Pot je urejena, dobro varovana. Je kombinacija dobro uhojenih poti in nezahtevnih ferat, katerih stopnja zahtevnosti ne preseže stopnje težavnosti B. Ferata ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj kondicije in ustreznimi izkušnjami.

3. dan ARCO – CASCATA DEL VARONE - SLOVENIJA

Zajtrk. Odhod do mesta Arco, ki leži sredi vinogradov in je obdarjen s prelepimi razgledi. Povzpeli se bomo na strmo vzpetino nad Arcom in si ogledali ostanke gradu Arco. Potep bomo zaključili z ogledom prelepega slapu Varone (98 m), ki ga je možno opazovati iz dveh različnih točk – od spodaj in z višine 40 m. Polni vtisov, se bomo odpravili proti domu.

Predvideni čas hoje: Okvirno 2 uri.

Stopnja zahtevnosti: Pot je urejena. Ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Obvezna oprema: Samovarovalni komplet, čelada, rokavice, plezalni pas, čelna svetilka.

Priporočena oprema: Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

CENIK

CENA POTOVANJA  CENA/OSEBO
Cena potovanja za od 25 udeležencev 429,00 EUR
Cena potovanja za od 7 do 24 udeležencev 469,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti – planinski vodnik PZS  
- 2 x nočitev z zajtrkom v namestitvi 3*in turistično takso  
- pohode/ferate po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- vstopnina grad Arco                                                          cca 3,50 EUR
- vstopnina slap Varone cca 8,00 EUR
- zavarovanje odpovedi potovanja  
- zdravstveno zavarovanje  
- doplačilo za enoposteljno sobo/osebo/noč                                                                         35,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 7.
  • Agencija si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, vodnik spremeni lokacijo ture oziroma vrstni red programa. 
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia