RAZGLEDNE FERATE NAD GARDSKIM JEZEROM

Tokrat se bomo odpravili v gore nad Gardskim jezerom, katero se ponaša s pravljično modrino gladine. Gardsko jezero ali Lago di Garda je ledeniškega izvora in ima zelo bogato zgodovino. Leži na pragu Alp treh dežel: Švice, Avstrije in Italije.   Sprehodili se bomo po dobro ohranjenih jarkih in predorih iz prve svetovne vojne, vklesanih v strme  stene okoli jezera in plezali na izpostavljene vrhove nad Gardskim jezerom. Osvojili jih bomo s pomočjo varoval (jeklenic in skob), po tako imenovanih feratah, katere ne presežejo stopnje težavnosti B.  Z osvojenih vrhov se nam bodo odpirali osupljivo čudoviti razgledi na bleščečo modrino jezera in okolico, pogled pa seže tudi do bližnjih Dolomitov.   Do izhodišča naših podvigov se bomo peljali tudi skozi predore, vklesane v gore, katerih stene  se strmo spuščajo v jezersko gladino. V  filmu Kvantumu sočutja je tam užival tudi James Bond, v vožnji svojega  Aston Martina.  

ODHODI 

24.-26.09.2021

 

            CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
           269,00 EUR          3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA - LAGO DI GARDA – PANORAMSKA POT BUSATTE – TEMPESTA

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Benetk, proti severnemu delu Gardskega jezera, izhodišča naših podvigov. Po namestitvi se bomo odpravili do kraja Torbole in se nato vzpeli iz vasi Busatte do vasice Tempesta. Krožna pot na vzhodni strani jezera pohodnikom omogoča čudovite razglede na jezero s prelepo floro ob poti. Atraktivno in varno hojo omogoča dolga kovinska konstrukcija s stopnicami, postavljena na prepadne stene pobočja jezera. Iz vasice Tempesta se bomo deloma krožno vrnili v Torbole in naprej do nastanitve. Nočitev.

Predvideni čas hoje

Okvirno 4 ure.

Stopnja zahtevnosti

Pot je urejena. Ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

2. dan LAGO DI GARDA – CIMA KAPI – LIMONE 

V jutranjih urah se odpeljemo do izhodišča za ferato na goro Cima Capi (909 m), ki je kljub razmeroma skromni višini, najbolj izpostavljen vrh neposredno nad Gardskim jezerom in zato odličen razglednik. Ta del poti je prava paša za oči, saj se pod nami začnejo odpirati prekrasni razgledi na Gardsko jezero. Na poti nazaj, v kolikor bo čas dopuščal, se bomo ustavili v čudovitem mestecu Limone.

Predvideni čas hoje

Okvirno 5 do 6 ur.

Stopnja zahtevnosti

Pot je urejena, dobro varovana. Je kombinacija dobro uhojenih poti in nezahtevnih ferat, katerih stopnja zahtevnosti ne preseže stopnje težavnosti B. Ferata ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj kondicije in ustreznimi izkušnjami.

3. dan ARCO – CASCATA DEL VARONE - SLOVENIJA

Zajtrk. Odhod do mesta Arco, ki leži sredi vinogradov in je obdarjen s prelepimi razgledi. Povzpeli se bomo na strmo vzpetino nad Arcom in si ogledali ostanke gradu Arco. Potep bomo zaključili z ogledom prelepega slapu Varone (98 m), ki ga je možno opazovati iz dveh različnih točk – od spodaj in z višine 40 m. Polni vtisov, se bomo odpravili proti domu.

Predvideni čas hoje

Okvirno 2 uri.

Stopnja zahtevnosti

Pot je urejena. Ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Obvezna oprema

Samovarovalni komplet, čelada, rokavice, plezalni pas, čelna svetilka.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili. 

V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, ...) potovanja ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačani znesek VRNILI V CELOTI. V primeru, da potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.

 

CENIK

CENA POTOVANJA   CENA
Cena potovanja pri 6 - 16 potnikih 269,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- prijavnino  
- slovenskega vodjo poti – planinski vodnik PZS  
- 2 x nočitev z zajtrkom v namestitvi 3*in turistično takso  
- pohode/ferate po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- vstopnina grad Arco                                                          cca 3,50 EUR
- vstopnina slap Varone cca 4,50 EUR
- zavarovanje odpovedi potovanja 16,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR
- doplačilo za enoposteljno sobo/osebo/noč                                                                         25,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Vodnik si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, spremeni lokacijo ture.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) potovanja ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje trenutne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Zdravje

Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na  www.zdravinapot.si.

Valuta: EURO.

Minimalno število potnikov: 6

Organizator potovanja: Turistična agencija Experience Slovenia.