POT, KOT IZ FILMA – CADINI DI MISURINA


V Sekstenskih dolomitih se nahaja gorska skupina Cadini di Misurina, ki jo mnogi štejejo za območje z najostrejšimi gorami na svetu. Bohoti se nad jezerom Misurina, ob neposredni bližini Treh Cim. Najvišji vrh omenjene skupine, z zavidljivo višino 2839 mnv, je Cima Cadin di San Lucano. Tokrat ne bomo osvajali najvišjih vrhov, temveč bomo prečili Cadine po impresivni zavarovani poti, imenovani 'Pot Alda Bonacossa' (Sentiero attrezzato Aldo Bonacossa). 


Pot poteka, kot v filmu. Po zavarovanih prehodih preko škrbin, žlebov, sedel in grap, pod, kot britev ostrimi vrhovi. Med številnimi čudovitimi razgledi je vsekakor najboljši tisti s sedla, imenovanega 'Panoramska točka Cadini di Misurina' (Punto Panoramico del Cadini di Misurina). Močno spominja na gore Mordorja iz filma Gospodar prstanov. 


Ni jih veliko, ki so na lastne oči zrli v to čudovito, skoraj nezemeljsko pokrajino.   

 

ODHODI 

07.09.2024 21.06.2025

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
129,00 EUR  1 dan Prijavite se

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta skozi karavanški predor, mimo Spittala, Lienza, po gorski cesti do jezera Misurina z vmesnim postankom za jutranjo kavo.

Od jezera se bomo s sedežnico zapeljali do koče Col de Varda, od koder se bomo podali na eno najbolj vznemirljivih poti v Sekstenskih  Dolomitih. S pomočjo jeklenic se bomo vzpenjali  in spuščali po stenah, grapah in kotanjah, pod previsi, preko balvanov  in prelazov do Rifugio Fratelli Fonda Savio. Ta koča stoji verjetno v najbolj slikovitem kraju v Dolomitih. Nadaljevali bomo, tako kot do koče, po zelo slikovitem in razgibanem svetu pod ostrimi vrhovi in preko najlepše razgledne točke - Punto Panoramico dei Cadini di Misurina, do koče Auronzo, od koder se bomo z avtobusom vrnili na izhodišče.

Ob povratku proti  domu, se bomo ustavili pri  čudovitem  jezeru Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani.

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 5,5 do 6 ur.

VIŠINSKA RAZLIKA

Cca 600 m

TEŽAVNOST

Zelo zahtevna pot A/B

OBVEZNA OPREMA 

Čelada, samovarovalni komplet, pas, rokavice, popkovina, planinski čevlji z narebrnim podplatom.

PRIPOROČENA OPREMA 

Priporočamo rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

  

VSTOPNE POSTAJE
04.30   Ljubljana  - Dolgi most
05.00   Kranj - Mercator Primskovo

 

CENIK   CENA/OSEBO
Cena feratanja 129,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- feratanje po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- sedežnica  
- prevoz z avtobusom do izhodišča  
- vse stroške priprave in organizacije pohoda  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje rizika odpovedi  9,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje 10,00 EUR

 

PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832

e-mail: info@experience-slovenia.com  

OPOMBE K PROGRAMU

  • Feratanje bo izvedeno v primernem vremenu.
  • Minimalno število udeležencev: 6.
  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor udeleženec sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Program feratanja velja kot končno obvestilo.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije udeleženec potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.