POSLASTICA ZA FERATARJEV Dolomitih obstajajo trije vrhovi, imenovani Tre Cime, za njimi stoji pravljični osamelec Torre di Toblin, nasproti njim pa mogočna gora imenovana Monte Cristallo. Prizori, ki jih ljubitelji gora enostavno morajo videti in doživeti. In si jih verjetno zapomnijo za vse življenje.   
 
Podali se bomo v najlepši predel Sekstenskih Dolomitov. Prehodili bomo polovico slikovite krožne poti okoli znamenitih Treh Cim (TreCime di Lavaredo) in se po ferati povzpeli na Torre di Toblin. 


V nadaljevanju se bomo preizkusili v ferati Monte Cristallo, za konec pa se bomo sprehodili okoli svetovno znanega, pravljično lepega jezera Lago di Braies. Mogoče bomo pa še zaplavali v njem?  

ODHODI 

23.-25.08.2024

 

            CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
       429,00 EUR          3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA – FERATA TORRE DI TOBLIN

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Avstrije in naprej  v osrčje Sekstinskih Dolomitov, do koče Auronzo 2320 mnv, izhodišča naših podvigov.

Po stari mulatjeri se bomo sprehodili pod mogočnimi kulisami Treh Cim do koče Locatellii, kjer si bomo privoščili krajši počitek, nato pa se bomo pogumno podali našemu cilju naproti – osamelcu Torre di Toblin, kateri je v Veliki vojni odigral odločilno vlogo med Italijo in Avstro-Ogrsko.

Na enega od vrhov so Avstro-Ogrski vojaki s pomočjo lesenih in železnih lestev postavili minomet, s pomočjo katerega so lahko branili napredovanje italijanske vojske v notranjost Južne Tirolske.

Danes je poleg stare poti na vrh narejena izjemna ferata, imenovana 'Pot lestev', katera ponuja dih jemajoče poglede na večji del Dolmitov, v ospredju pa seveda Tre Cime, Monte Paterno, skupina Cristallo, … .

Sestop bomo opravili po drugi, malo lažji ferati imenovani 'Sentiero del Cappellano Hosp', katero pa vsekakor ne gre podcenjevati.

Med potjo do prenočišča si bomo privoščili še kratek oddih ob jezeru Misurina.

Težavnost ferate

C, B/C

Predvideni čas hoje

Skupaj 5 ur, od tega v ferati cca 2 uri.

Obvezna oprema

Samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, rokavice.

Priporočena oprema

Udobna pohodna obutev z narebrnim podplatom, rezervna obleka, pohodne palice, zaščita proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

2. dan FERATI  MARINO BIANCHI IN IVANO DIBONA

Po zajtrku se bomo podali v čarobno vilino deželo, v mogočno gorsko skupino Monte Cristallo, katera ima kar štiri vrhove višje od 3000 mnv, kateri kraljujejo nad mondeno gorsko vasico Cortina d'Ampezzo.

Med njimi je nekoč živela vila, katera je na razsežnih pobočjih omenjenega gorskega masiva negovala svoj čudoviti naravni botanični vrt, v katerega pa danes zaidejo le redki izbranci željni neokrnjene narave in avantur.

Od koče Son Forca se bomo podali proti sedlu Staunies  na katerem stoji neobljudena koča Lorenzi (3000 mnv), poleg katere je vstop na eni strani v  ferato Marino Bianchi, katera je naš primarni cilj in preko katere bomo osvojili Cimo di Mezzo (3154mnv). Na drugi strani koče pa je vstop v ferato Ivano Dibona. Omenjena ferata pa ni tako klasično plezalna kot ferata Marino Bianchi. Prične se z največjim visečim mostom v Dolomitih in nadaljuje po grebenu, lestvah in rovih prve svetovne vojne.

Vsekakor sta obe omenjeni ferati, kot tudi ferati prvega dne, nepozabno doživetje feratarskih sladokuscev.

TEŽAVNOST FERATE MARINO BIANCHI

C/D

Predvideni čas hoje

Skupaj 6 ur, od tega v ferati cca 2 uri.

TEŽAVNOST FERATE IVANO DIBONA NA CRISTALINO D'AMPEZZO (3008 MNV)

B/C

Predvideni čas hoje

Dodatno cca 1.5 ure.

Obvezna oprema

Samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, rokavice.

Priporočena oprema

Udobna pohodna obutev z narebrnim podplatom, rezervna obleka, pohodne palice, zaščita proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

3. dan LAGO DI BRAIES - SLOVENIJA

Čaka nas sprostitev od vratolomnih akrobacij in dogodivščin prejšnjih dni brez čelad, plezalnega pasu, samovarovalnega kompleta, … .

Sprehodili se bomo okoli čudovitega jezera Braies, se po želji sprostili s skokom v vodo in si vzeli čas za kavico.

Sledi še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

Predvideni čas hoje

Okvirno 2 uri.

Stopnja zahtevnosti 

Pot je urejena. Ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.  

 

CENIK

OPIS  CENA/OSEBO
Cena programa 429,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti – planinski vodnik PZS  
- 2 x nočitev z zajtrkom in turistično takso  
- pohode/ferate po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, tunelnine, gorska cestnina, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje odpovedi potovanja 25,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 6.
  • Agencija si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, vodnik spremeni lokacijo ture oziroma vrstni red programa. 
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia