POHODNIŠKI CUKRČKI NAD GARDSKIM JEZEROM

Gardsko jezero je največje jezero v Italiji in se ponaša s pravljično modrino gladine. Tam je doma mediteranska klima, zato dobro uspevajo citrusi, oljke in vinska trta, rastejo palme in oleandri in je poleti zelo vroče. Obala severnega dela jezera je zelo strma, hribovita. Ponekod skalne stene segajo vse do obale.   Odpravili se bomo v gore in obiskali pohodniške 'cukrčke' nad Gardskim jezerom. Hodili bomo po lahkih zavarovanih poteh, čez prepadna pobočja, po širokih travnatih in razglednih pobočjih vrhov nad Gardskim jezerom. Z osvojenih vrhov se nam bodo odpirali osupljivo čudoviti razgledi na bleščečo modrino jezera in okolico, pogled pa seže tudi do bližnjih Dolomitov.  

ODHODI 

26.11.2021

25.03.2022

24.06.2022 

09.09.2022

 

            CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
                  269,00 EUR          3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA - LAGO DI GARDA - PANORAMSKA POT BUSATTE – TEMPESTA 

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Benetk, proti severnemu delu Gardskega jezera, izhodišča naših podvigov. Po namestitvi se bomo odpravili do kraja Torbole in se nato vzpeli iz vasi Busatte do vasice Tempesta. Krožna pot na vzhodni strani jezera pohodnikom omogoča čudovite razglede na jezero s prelepo floro ob poti. Atraktivno in varno hojo omogoča dolga kovinska konstrukcija s stopnicami, postavljena na prepadne stene pobočja jezera. Iz vasice Tempesta se bomo deloma krožno vrnili v Torbole in naprej do nastanitve. Nočitev.

Predvideni čas hoje

Okvirno 4 ure.

Stopnja zahtevnosti

Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

2. dan  MONTECASTELLO  - LIMONE

Po zajtrku se bomo odpeljali na zahodno, prepadno stran Gardskega jezera, skozi številne predore, mimo znamenitega kraja Limone do kraja Campione. Po planinski poti se bomo po številnih stopnicah vzpeli v sotesko in iz nje po mulatjeri, vklesani v steno v vasico Prabione in iz nje do samostana Madonina di Montecastello, zgrajenega prepadno nad jezerom, na grebenu vzpetine Montecastello 779 m. Čez vrh se bomo krožno vrnili v Prabione in sestopili deloma krožno nazaj v Campione. Na poti nazaj, v kolikor bo čas dopuščal, se bomo ustavili v čudovitih Limonah.

Predvideni čas hoje

Okvirno 5 ur.

Stopnja zahtevnosti

Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

3. dan  ARCO – CASCATA DEL VARONE - SLOVENIJA

Zajtrk. Odhod do mesta Arco, ki leži sredi vinogradov in je obdarjen s prelepimi razgledi. Povzpeli se bomo na strmo vzpetino nad Arcom in si ogledali ostanke gradu Arco. Potep bomo zaključili z ogledom prelepega slapu Varone (98 m), ki ga je možno opazovati iz dveh različnih točk – od spodaj in z višine 40 m. Polni vtisov, se bomo odpravili proti domu.

Predvideni čas hoje

Okvirno 2 uri.

Stopnja zahtevnosti

Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili. 

V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, ...) potovanja ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačani znesek VRNILI V CELOTI. V primeru, da potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.

CENIK

CENA POTOVANJA   CENA
Cena potovanja pri 6 - 16 potnikih 269,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- prijavnino  
- slovenskega vodjo poti   
- 2 x nočitev z zajtrkom v namestitvi 3*(hotel/penzion) in vključeno turistično takso  
- pohode po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- vstopnina grad Arco                                                          cca 3,50 EUR
- vstopnina slap Varone cca 4,50 EUR
- zavarovanje odpovedi potovanja 16,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR
- doplačilo za enoposteljno sobo/osebo/noč                                                                        25,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Vodnik si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, spremeni lokacijo ture.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) potovanja ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje trenutne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Zdravje

Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na  www.zdravinapot.si.

Valuta: EURO.

Minimalno število potnikov: 6

Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.