POHODNA ANDALUZIJA


Španija je potovalno ena (naj)bogatejših dežel. Njena kultura, zgodovina, hrana in narava ponujajo popotniku edinstveno potovalno izkušnjo. In njen najjužnejši del, Andaluzija, pooseblja vse našteto. 

Andaluzija je temperamentna dežela z bogato kulturno dediščino in prelepo naravo, ki nas objame in prevzame. Zleze nam pod kožo. Naš pohodniško obarvan program pa se na koncu sestavi v mozaik doživetij

Navdušila nas bo atraktivna Kraljeva pot, ki se vije skozi globoko sotesko, doživet pohod po poti Sendero de rio Monachil, nepozabni Zeleni kanjon in hoja med nenavadnimi apnenčastimi tvorbami, kjer se počutiš, kot na drugem planetu. V spomin pa se nam bodo vtisnile tudi podobe zgodovinskih mest, kot so Granada, Cordoba, Ronda in Malaga  ter preprostih vasic, kjer življenje še vedno poteka v svojem tradicionalnem ritmu. 

Obeta se nam zelo zanimivo potovanje, strnjena doživetja in nepozabni občutki.   

ODHODI 

05.-12.10.2024  19.-26.04.2025 

 

           CENA POTOVANJA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
od 948,00 EUR + letalska karta         8 dni Prijavite se

PROGRAM

Potovanje je ustvarjeno s filozofijo naših pohodnih potovanj in predstavlja mešanico pohodništva in sproščenega pohajkovanja z ogledi lokalnih znamenitosti. Želimo si, da bi skupaj izkusili deželo iz njenih različnih vidikov in se domov vrnili s pozitivno izkušnjo, ki bo ostala v lepem spominu za vedno. Andaluzija predstavlja popolno mešanico navedenega.

 

1. dan  POT V MALAGO, NAMESTITEV V GRAZALEMI ALI RONDI

Zbor potnikov in transfer do bližnjega letališča, od koder poletimo proti Malagi. Po pristanku se odpravimo na ogled Malage, drugega največjega andaluzijskega mesta. Sprehodimo se mimo mestne trdnjave Alcazabe in se izgubimo med mestnimi ulicami. V prostem času se lahko odločimo za obisk Picassovega  muzeja. Nadaljujemo pot do tradicionalne vasice po kateri se imenuje tudi najbolj znan naravni park v Andaluziji – Grazaleme. Po želji jo raziščemo in si privoščimo večerjo v lokalni restavraciji.

Letalo, nočitev v hotelu

2. dan POHOD PO ZELENEM KANJONU IN OBISK ZAHARE

Zajtrk. Odpravimo se na raziskovanje Zelenega kanjona, kjer se nahaja ena lepših in bolj znanih pohodnišklih poti v Andaluziji. Spektakularni kanjon je globok do 400 metrov in na najožjem delu le deset metrov širok. Njegove impresivne stene na nas naredijo vtis. Po povratku na izhodišče nadaljujemo v Zahara de la Sierra, ki velja za eno od najlepših belih vasic v Andaluziji. Po povratku prost večer in nočitev.

Nočitev v hotelu, zajtrk

Pohod je dolg 6 km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 350m v vsako smer. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 2 - 3 ure.

3. dan  OKOLI VRHA COROS, SKOZI RONDO IN JUZCAR V TORREMOLINOS

Zajtrk. Odpeljemo se do bližnjega prelaza, kjer se odpravimo na krožno pot okoli vrha Coros. Med potjo se nam ponujajo krasni razgledi na okoliško pokrajino. Spustimo se do Ronde, rojstnega mesta bikoborb in se sprehodimo po mestnem jedru. Najboj nas navduši t.i. Novi most, ki je zgrajen nad 120m globokim kanjonom El Tajo. Skozenj teče reka Guadalevin in mesto deli na dva dela. Nadaljujemo pot do posebne, modre, andaluzijske vasice Juzcar, kjer bomo poiskali Smrkce. Polni vtisov se nastanimo v našem hotelu južno od Malage. Nočitev in večerja.

Nočitev v hotelu, zajtrk, večerja

Pohod je dolg 3,5 km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 165m. Dejanske hoje je vsega skupaj dobra ura.

4. dan  SLIKOVITI CAMINITO DEL REI IN JAMSKI SETENIL DE LAS BODEGAS

Zajtrk. Danes je na vrsti eden od vrhuncev potovanja, atraktivna Kraljeva pot, ki je vklesana v stene soteske in vodi skozi dramatično čudovito pokrajino, mimo slikovitih pečin, navpičnih sten ob spremljavi mogočnih kraljevih orlov, ki preletavajo sotesko. Nepozabna izkušnja. Odpeljemo se do bele vasice Setenil de las Bodegas, kjer se sprehodimo skozi glavno ulico v mestu. Preseneti nas, kako so lokalni prebivalci izrabili t.i. jame in v njih uredili svoja domovanja, bare in trgovinice. Setenil je vsekakor nekaj posebnega, a hkrati pooseblja ruralno Andaluzijo. Dan zaključimo v našem hotelu.

Nočitev v hotelu, zajtrk, večerja

Pohod je dolg 7 km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Hodimo nad primerno zavarovano sotesko. Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 100 m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 2 uri.

5. dan KRAŠKI EL TORCAL IN SPROSTITEV

Zajtrk. Tokrat nas pot zanese na 1.100 m nadmorske višine, do naravnega rezervata El Torcal, izhodiščne točke našega pohoda. Poznan je po svojih dramatičnih apnenčastih skulpturah in prelepih kulisah in velja za eno najimpresivnejših kraških pokrajin v Evropi (Unesco). Med  pohodom bomo z malo sreče občudovali beloglave jastrebe in orle v letu in andaluzijske kozoroge ter uživali v fantastičnih razgledih. Vrnitev v naš letoviški kraj in prosto popoldne.

Nočitev v hotelu, zajtrk, večerja

Pohod je dolg 3 km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 60 m. Dejanske hoje je vsega skupaj dobra ura.

6. dan SENDERO DE RIO MONACHIL IN FLAMENKO V GRANADI

Zajtrk. Granada, zadnja mavrska kraljevina v Španiji, nas pričakuje. Odpravimo se na pohod po soteski, ki jo je izdolbla reka Monachil. Pot postaja vedno bolj atraktivna, občasno nam pomagajo tudi oprimki. V drugem delu poti se nam odprejo nepričakovani razgledi. Gre za vsekakor enega od pohodniških vrhuncev potovanja. Pot nas dalje pelje proti Granadi, zadnjem oporišču Mavrov na Pirinejskem polotoku. Po želji se sprehodimo po mestu, ki skriva veliko zanimivih stavb ulic. Tu je tudi grobnica najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega (Kraljeva kapela), ki se nahaja poleg slovite katedrale. Navkreber se sprehodimo na drugo stran mesta  v muslimansko četrt (Albayzin), kjer se nam odpre krasen pogled nad okolico – vidimo tudi slovito Alhambro! Zvečer se po želji udeležimo predstave flamenka v četrti Sacromonte. Nočitev.

Nočitev v hotelu, zajtrk

Pohod je dolg med 12 – 14 km in je v pohodniškem žargonu delno zahteven (na poti si na določenih mestih pomagamo z rokami – a zgolj z oprimki, ki so nam v pomoč pri hoji nad strugo reke. Pohod ni prepaden). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 280m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 3 ure.

7. dan IZLET DO SLOVITE MEZQUITE V CORDOBI, POHOD NAD VASICO ZUHEROS

Zajtrk. Na poti do Cordobe se ustavimo pri vasici Zuheros. Opravimo krožno pot nad to vasico in se razgledujemo po okolici. Po pohodu pa nas čaka slovita Mezquita v Cordobi (Unesco). Nekoč druga največja mošeja na svetu je bila kasneje predelana v stolnico. Še danes slovi kot dragulj nekoč veličastne mavrske Cordobe. Vrnitev v Granado. Pred nami je naš zadnji večer na španskem jugu. Nočitev.

Nočitev v hotelu, zajtrk

Pohod je dolg 3,5 km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 250 m. Dejanske hoje je vsega skupaj 1,5 ure.

8. dan VRNITEV V MALAGO IN POT DOMOV

Zajtrk. V skladu s časom prosto dopoldne - še zadnji andaluzijski utrinki pred vrnitvijo v domačo realnost. Pot proti letališču in povratek v Slovenijo preko vmesnega letališča.

Letalo

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

CENIK

CENA POTOVANJA  CENA
Cena potovanja pri od 25. potnikih + letalska karta za doplačilo 948,00 EUR 
Cena potovanja pri od 15. potnikih + letalska karta za doplačilo 1.107,00 EUR
Cena potovanja pri od 7. potnikih + letalska karta za doplačilo  1.218,00 EUR
CENA VKLJUČUJE  
- 3 x polpenzion v hotelih 3* ali 4*  
- 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* ali 4*  
- vse prevoze na izbrani destinaciji  
- slovenskega vodjo poti  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
V CENI NI VKLJUČENO  
- povratna  letalska karta; okvirna cena individualne karte + 20kg prtljage z vključenimi taksami ob zgodnji prijavi  (november 2023)                                                                     od 179,00 EUR
- prevoz do bližnjega letališča in nazaj  
- zavarovanje odpovedi  
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  
- doplačilo za enoposteljno sobo/osebo/potovanje                                                                  280,00 EUR
- vstopnina za pohod po Kraljevi poti + transfer na izhodišče                                                                     14,50 EUR
- vstopnina v Mezquito 14,50 EUR
- predstava flamenka v Granadi 35,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832 +386 31 846 583

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 7.
  • Valuta: EURO
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.