POHOD DO LEDENIŠKEGA JEZERA PFRINGERSEE


Globoko v gorovje Visokih Tur se zajeda soteska reke Malte. Po čudoviti panoramski cesti, preko devetih mostov in skozi devet tunelov, se bomo ob reki Malti popeljali po tako imenovani dolini padajočih voda, vse do najvišje ležečega akumulacijskega jezera v Avstriji, jezera Speicher Kölnbrein. Mogočna tehnologija, gorska narava in ogromna količina vode ustvarjajo popolno celoto, ki nas prevzame. Od jezu bomo pot nadaljevali naprej peš do našega cilja, k naravnemu ledeniškemu jezeru Pfringersee. Dan bomo zaključili v srednjeveškem mestu Gmünd, po slovensko  Sovodenj.

 ODHODI

           02.07.2022  

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
67,00 EUR  1 dan Prijavite se

PROGRAM

Le dober streljaj pred koncem južnega dela Turske ceste se globoko v gorovje Visokih Tur zajeda soteska reke Malte. Po čudoviti panoramski cesti, preko številnih mostov in tunelov se bomo popeljali po tako imenovani dolini padajočih voda, med njimi je tudi najvišji Koroški slap Fallbach – 200 m, vse do najvišje ležečega akumulacijskega jezera v Avstriji, Speicher Kölnbrein (1.902 m). Jezero, ki je dolgo 4.5 km, je nastalo za 200 m visokim pregradnim zidom, s katerim so zajezili dolino, po kateri teče reka Malta. Najlepši razgled pa je ravno z jezu, in sicer z razgledišča »Skywalk«, ki je 200 metrov nad tlemi pritrjeno na jez.

Pri jezeru se konča cesta, začne pa se prav čudovita gorska pot, kjer se nam pričnejo odpirati pogledi na ledeniške tritisočake okoli jezera in vodi do našega cilja, jezera Pfringersee. V prvem delu poti bomo hodili po zložni poti ob jezeru, od koder bomo še naprej uživali v lepih razgledih na okoliške vrhove in slapiče bližnjih potokov. V nadaljevanju nas bo pot vodila na preval Arlscharte (2.252 m), od koder je resnično zavidanja vreden pogled na čudovito naravno ledeniško jezero Pfringersee (2.230 m), h kateremu se bomo spustili (2 h hoje).

Po sestopu nazaj na izhodišče (1.5 h hoje), si bomo vzeli čas in se po želji sprehodili po največji znamenitosti jezu Speicher Kölnbrein, ploščadi Skywalk, ki je pravi magnet za obiskovalce. V kolikor imate dovolj kondicije in se vam od prehojene poti noge še ne bodo tresle, se pa lahko marsikomu zatresejo kolena, ko stopa po mrežastih stopnicah do omenjene ploščadi.

Udeleženci izleta, ki se pohoda do ledeniškega jezera Pfringersee ne bi želeli udeležiti, se bodo lahko ob jezeru Speicher Kölnbrein okrepčali in uživali ob čudovitih razgledih, do vrnitve ostalih članov skupine.

Po vrnitvi v dolino, se bomo odpeljali v Gmünd, po slovensko  Sovodenj, drugo najstarejše srednjeveško mesto na Koroškem, kjer se bomo sprehodili po slikovitih mestnih ulicah, si ogledali staro mestno jedro in znamenitosti, si vzeli čas za sladoled, kapučino ... .

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 4 h zložne hoje.

STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Prepadnih področij ni. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE  CENA*
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
67,00 EUR
05.00   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan
67,00 EUR

 *V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) pohoda ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.

 
CENA VKLJUČUJE

 • prijavnino v višini 7,50€,
 • slovenskega vodjo poti,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • gorsko cestnino Maltalal,
 • zunanje oglede po programu,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.
DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi izleta      8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje                7,00 EUR


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) pohoda ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.
 • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje trenutne pogoje za prestop meje.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.