PIZ BOE, TRITISOČAK V DOLOMITIH


Podali se bomo v osrčje Dolomitov v Italiji na najvišjo goro v skupini Sella, Piz Boe (3.152 m). Na visoko goro v osrčju pogorja z visokim piramidnim vrhom, se bomo odpravili Iz sedla Pordoi. Razgledna gora je močno obiskana, saj velja za najlažje dostopni visoki vrh v Dolomitih in jo upravičeno imenjujejo 'najlažji dolomitski tritisočak'. Nagrajeni bomo s prelepimi razgledi na Sassolungo, 'kraljico' Marmolado, Tofane.

ODHODI

09.07.2022

 

 CENA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
79,00 EUR  1 dan Prijavite se

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom do prelaza Passo Pordoi (2.239 m), izhodišča našega pohoda.

S prelaza Passo Pordoi se bomo peš odpravili proti koči Rifugio Forcella Pordoi (2.829 m), do koder bomo potrebovali 1.30 h zložne hoje. Ta del poti je prava paša za oči, saj se pred nami vzpenjajo piramidni vrhovi južnih sten grebena Piz Boe, za nami pa se v vsej svoji veličini bohoti Marmolada.

Udeleženci izleta, ki se pohoda od prelaza Passo Pordoi, do koče Rifugio Forcella Pordoi ne bi želeli udeležiti, bodo lahko do koče Rifugio Forcella Pordoi, ki je na višini 2.829 m, prišli z žičnico v kratkih štirih minutah.

Pot bomo nadaljevali s prečenjem široke planote gore, kateremu sledi še kratek vzpon do koče Fassahütte (3.152m)  na vrhu (1.30 h hoje). Razgledi med potjo in z vrha na Sassolungo, 'kraljico' Marmolado z njenim večnim ledenikom, Tofane, so zavidanja vredni. Zaradi izjemne lepote in edinstvene pokrajine so Dolomiti vpisani v Unescov seznam svetovne dediščine.

Sestop z vrha visoke gore sledi po isti poti nazaj na izhodišče (2 h hoje). Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v poznih večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 5 h.

VIŠINSKA RAZLIKA

920 m.

STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna, odsekoma zmerno zahtevna z nekaj nezahtevnimi varovali, ki pa so tukaj postavljena predvsem zaradi množičnega obiska. Prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitena. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE  CENA
03.00   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan
79,00 EUR
03.20   Ljubljana  - Dolgi most  1 dan
79,00 EUR
03.50   Razdrto 1 dan  79,00 EUR
04.20   BS Petrol Vrtojba 1 dan   79,00 EUR

 *V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) pohoda ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.


C
ENA VKLJUČUJE

 • prijavnina v višini 7,50€,
 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Žičnica (povratna karta) do koče Rifugio Forcella Pordoi  19,50 EUR
Zavarovanje odpovedi izleta       8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje  7,00 EUR


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) pohoda ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.
 • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje trenutne pogoje za prestop meje.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.