PAKLENICA – PO SLEDEH VINETOUJA

Na južnem delu Velebita se na razmeroma majhnem območju ponuja veliko čudovitih krajev, vrhov in rek. V Paklenici se nahaja eden najlepših hrvaških narodnih parkov, ki je dobro poznan v Evropi in tudi širše. Park je bil navdih za prvi hrvaški roman iz 16. stoletja in kulisa za znamenite filme o Vinetouju. Tu so številna plezališča in izhodišča za pohode. Pravi raj na zemlji za ljudi, ki cenijo naravo. Sprehodili se bomo po kanjonu Velike Paklenice s pogledom mogočno severno steno Aniča kuka. V kolikor bodo razmere dopuščale bomo tudi osvojili njegov vrh. Po sledeh Vinetouja se bomo odpravili do ikoničnih Tulovih Gred, kjer je stal 'tabor Apačev'. Šli bomo na Bojinac, izrazito kraško skalnato gmoto neštetih oblik, med katerimi najbolj izstopa Jagin kuk. Pa tudi na čudovito reko Zrmanjo ne bomo pozabili.  

ODHODI 

13.-14.09.2024 09.-11.05.2025 

 

           CENA POTOVANJA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
               389,00 EUR         3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan  POHOD NA TULOVE GREDE - DAN V ZNAMENJU VINETOUJA IN REKE ZRMANJE

Jutranja vožnja proti nacionalnem parku Paklenica. Po Majstorski cesti, eni najlepših na Hrvaškem, se bomo odpeljali do izhodišča naše ture na Tulove Grede. Po travniku posejanem z balvani, kateri nosi vsak svoje ime iz časov snemanja filma o Vinetouju, se bomo povzpeli do amfiteatra Tulovih Gred, kjer stoji skromen bivak. Od tu naprej do vrha pot postane zahtevnejša in previdnost ne bo odveč. Sestopili bomo po poti pristopa. Pri slapovih Zrmanje si bomo vzeli čas za kosilo in se med potjo do nastanitve ustavili na Vinetoujevem parkirišču s čudovitim razgledom za kanjon Zrmanje

Nočitev.

V pohodniškem žargonu je pot zelo zahtevna (na poti si na določenih mestih pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 300m. Najvišja točka je visoka 1120m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 3 ure.

2. dan BOJINAC – BOJIN KUK

Odpravili se bomo do najbolj divjega predela nacionalnega parka Paklenica. V čisti apnenčasti skali je na sorazmerno majhnem področju moč videti nešteto kamnitih skulptur različnih oblik, najbolj nenavaden pa je vsekakor Jagin kuk. Preko ferate se bomo povzpeli na vrh in se po normalni poti preko apnenčastih podov in razbrazdanih skal vrnili na izhodišče. Z vrha je lep razgled na morje, obalo, otoke  in najvišje vrhove Velebita. Ferato se lahko izpusti. Med potjo do izhodišča si bomo ogledali Mirila na Malem Vitreniku

Nočitev, zajtrk.

V pohodniškem žargonu je pot zelo zahtevna (na poti si na določenih mestih pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 300m. Najvišja točka je visoka 1110m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 5 - 6 ur. Priporočena oprema je samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, rokavice.

3. dan  ANIĆA KUK 712 MNV

V kanjon Velike Paklenice se bomo odpravili po  lepo urejeno tlakovani poti, kjer nas že pri samem vhodu pozdravi najbolj poznana in veličastna, več kot 300 m visoka stena Anića kuka. Je ena izmed najbolj priljubljenih terenov za alpiniste in pohodnike. Njen vrh je tudi naš današnji cilj. Z omenjene poti se bomo odcepili na markirano pot za na Anića kuk. Na vrh se bomo povzpeli po razgibani poti  preko fetare in sestopili po normalni poti. Po sestopu se bomo odpravili proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Zajtrk.

V pohodniškem žargonu je pot zelo zahtevna (na poti si na določenih mestih pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 650m. Najvišja točka je visoka 712m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 4 - 5 ur. Priporočena oprema je samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, rokavice.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

CENIK

CENA POTOVANJA  CENA
Cena potovanja pri od 7. potnikih 389,00 EUR
CENA VKLJUČUJE  
- 2 x nočitev z zajtrkom  
- vse prevoze   
- slovenskega vodjo poti  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
- vstopnino v Nacionalni park Paklenica  
   
V CENI NI VKLJUČENO  
- zavarovanje odpovedi  
- dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832 +386 31 846 583

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 7.
  • Valuta: EURO
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.