OSUPLJIVI PIRENEJI – POT VODE


Pireneji so gorski sistem, ki se nahaja v jugozahodni Evropi in predstavlja naravno mejo med Španijo in Francijo. Tam nekje vmes, stisnjena med dva evropska velikana pa se nahaja mala Andora. Ti kraji so resnično občudovanja vredni in pogled na njih je veličasten
Pireneji očarajo s svojo prvobitnostjo, visokimi vrhovi, slikovitimi  dolinami in številnimi vodami (potoki, jezera in slapovi). Vsi ti elementi ustvarijo izjemno kuliso, pravo gorsko idilo, ki se ponuja, da jo raziščemo. Tradicionalne vasi in vplivi različnih narodov pa še dodatno obogatijo to prekrasno gorsko območje. 
Planinarili bomo v Andori in v španskem delu Pirenejev ter Podpirenejev. Rdeča nit naših pohodov pa je voda. Voda v jezerih, soteskah, potočkih in slapovih. Naredili bomo pohod do jezera Juclar, hodili bomo do jezera Pessons in hodili bomo med jezeri v nacionalnem parku Estany de Sant Maurici. Sprehodili se bomo po vrtoglavi poti Pasarelas de Montfalco, visoko nad kanjonom. Ustavili pa se bomo tudi v romarskem Montserratu in v metropolitanski Barceloni.  

ODHODI 

06.-13.09.2024   16.-23.08.2025 

 

        CENA POTOVANJA  VELIKOST SKUPINE ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
od 1.200,00 EUR + letalska karta      7 - 16 potnikov        8 dni    Prijavite se

PROGRAM

Potovanje je ustvarjeno s filozofijo naših pohodnih potovanj in predstavlja mešanico pohodništva in sproščenega pohajkovanja z ogledi lokalnih znamenitosti. Želimo si, da bi skupaj izkusili deželo iz njenih različnih vidikov in se domov vrnili s pozitivno izkušnjo, ki bo ostala v lepem spominu za vedno. Pireneji so pravi pohodniški poligon, ki ga začinimo z obiskom Barcelone.

 

1. dan POT V BARCELONO IN NOČITEV

Zbor potnikov in transfer do bližnjega letališča, od koder poletimo proti Barceloni. Po pristanku se odpravimo do hotela, sledi nočitev.

Letalo, nočitev v hotelu

2. dan OBISK SAMOSTANA MONTSERRAT IN VOŽNJA V ANDORO

Zajtrk. Odpravimo se proti katalonski sveti gori Montserrat, ki se nahaja sredi gorske verige. Tam hranijo kipec svete Marije, ki simbolizira Katalonijo. Sprehodimo se do križa sv. Miguela, od koder se nam pokaže drugačna perspektiva na samostan z okolico. Kasneje nas pot vodi v Andoro, malo žepno pirenejsko državico, ukleščeno med Španijo in Francijo. Sprehodimo se po mestu Andorra la Vella in začutimo duh te najvišje ležeče prestolnice v Evropi. Nočitev.

Nočitev v hotelu ali penzionu, zajtrk

3. dan  POHOD DO ESTANYS DE JUCLAR

Zajtrk. Čaka nas prvi pohod na naši poti, ki je pravi biser! Estanys de Juclar, največje andorsko jezero, je čarobni kotiček, kjer se lepote gora združijo z idilo alpskih jezer. Hodimo po dolini med drevesi, ob reki, obkroženi z gorami. Občudujemo lahko številne rastlinske vrste. Pireneji se nam ponudijo v vsem svojem sijaju. Kasneje se vrnemo na izhodišče in proti hotelu.

Nočitev v hotelu ali penzionu, zajtrk

Pohod je dolg 7 km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 474m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 4,5 ure.

4. dan  POHOD DO ESTANYS DE PESSONS IN VOŽNJA V ESPOT ali okolico

Zajtrk in skok v nov zanimiv dan na našem potovanju. Tudi danes bomo občudovali andorska gorska jezera. Estanys de Pessons je namreč skupina gorskih jezer in pohod do njih je nepozabno doživetje. Jezera se ponašajo s kristalno čisto vodo in osupljivimi razgledi na okoliške vršace. Po sestopu bomo zapustili Andoro in se odpeljali v bližino nacionalnega parka Estany de Sant Maurici. Prijeten večer v tradicionalni pirenejski vasici. Nočitev.

Nočitev v hotelu ali penzionu, zajtrk

Pohod je dolg  6km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je 700m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 5 ur.

5. dan DOŽIVET POHOD PO NACIONALNEM PARKU ESTANY DE SANT MAURICI

Zajtrk. Estany de Sant Maurici je edini katalonski nacionalni park in eden od simbolov Pirenejev. To je dragulj narave, postavljen v enkratno kuliso. Številna gorska jezera (v parku naj bi jih bilo celo okoli 200!) in vrhovi, bujno rastje, … Besede so odveč! Tisti, ki imate radi gore od tu ne bosti šli razočarani. Naredimo pohod po parku in se prijetno utrujeni, a zadovoljni vrnemo v našo vasico. Nočitev.

Nočitev v hotelu ali penzionu, zajtrk

Pohod je dolg cca 10km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je cca 500m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 5 ur.

6. dan POHOD PO PASARELAS DE MONTFALCO

Po zajtrku nas čaka jutranja vožnja do našega naslednjega izziva. Pred nami je daljši pohod, ki nas bo popeljal po dveh med seboj povezanih odsekih: skozi sotesko Congost de Mont Rebei in po stopnicah Montfalco. Odseka se nahajata v regijah Katalonijia in Aragon. Pot po ozki soteski velja za eno bolj spektakularnih, hodimo nad reko (v pomoč in za varnost so nam jeklenice), med potjo prečkamo viseči most. Pot nas popelje do v skalo vdelanih stopnic, ki spominjajo na znamenito Kraljevo pot v Andaluziji. Sprehodimo se po njih in opazujemo impresivno delo narave. Vsekakor eden od vrhuncev potovanja! Vrnemo se po isti poti nazaj na izhodišče. Sledi zaslužen počitek.

Nočitev v hotelu ali penzionu, zajtrk

V kolikor pohod opravimo v celoti le ta obsega  cca 18km in je v pohodniškem žargonu nezahteven (na poti si ne pomagamo z rokami). Zahteva primerno telesno pripravljenost. Višinske razlike je cca 500m. Dejanske hoje je vsega skupaj približno 5 ur. Tistim z izrazito vrtoglavico pohod odsvetujemo.

7. dan POT V BARCELONO

Zajtrk. Odpravimo se proti metropolitanski Barceloni, ki nas veselo pričakuje. Skupaj se sprehodimo mimo Gaudijevih (najslovitejši katalonski arhitekt) stvaritev Casa Mila in Casa Batlo do Trga Katalonije vse do najbolj znane ulice v mestu - La Rambla. Izkoristimo prosti čas v mestu za lastne oglede.

Nočitev v hotelu

8. dan PROSTO V BARCELONI DO ODHODA DOMOV

Zajtrk. Dobro jutro Barcelona! V skladu s časom prosto za lastno raziskovanje do odhoda na letališče. Adios Španija, hvala za nepozabne vtise!

Letalo

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

CENIK

CENA POTOVANJA  CENA
Cena potovanja pri 9 - 16 potnikih + letalska karta za doplačilo 1.200,00 EUR
Cena potovanja pri 7 - 8 potnikih + letalska karta za doplačilo 1.400,00 EUR
CENA VKLJUČUJE  
- 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* ali 4*/penzionih   
- vse prevoze na izbrani destinaciji; vključno prevoz s taksiji v narodni park Estany in nazaj  
- slovenskega vodjo poti  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
V CENI NI VKLJUČENO  
- povratna  letalska karta; okvirna cena individualne karte   od 128,00 EUR
- prevoz do bližnjega letališča in nazaj, v kolikor odhod ni iz letališča Jožeta Pučnika  
- zavarovanje odpovedi  
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  
- doplačilo za enoposteljno sobo/osebo/potovanje 280,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832 +386 31 846 583

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 7.
  • Valuta: EURO
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.