POHOD PO NAPOLEONOVI POTI
Po Napoleonovi razgledni poti se bomo sprehodili nad Trstom. Pot nas bo vodila naprej proti naravnemu rezervatu pri izlivu Soče v Jadransko morje, kjer bomo občudovali kamarške konje in živali v naravnem okolju. Nadaljujemo v starem in slikovitem letoviškem mestecu Gradež ob Jadranski obali. Dan pa bomo zaključili v Ogleju (Akvileji), ki je bilo eno od devetih najpomembnejših mest rimskega imperija, z mnogimi arheološkimi ostanki.

ODHODI

06.11.2021

 

 CENA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
59,00 EUR 1 dan Prijavite se 

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom na postajališču pri Ravbarkomandi za jutranji kapučino.

Po Napoleonovi sprehajalni poti se bomo sprehodili po hribovitem zaledju Trsta, s čudovitimi razgledi na Trst z gradom Miramare, Tržaškim zalivom, blizu pa je tudi slovensko morje.

Nadaljujemo (z avtobusom) proti naravnemu rezervatu pri izlivu Soče v Jadransko morje, kjer se bomo sprehodili (za doplačilo) po stezicah v parku in občudovali kamarške konje, številne ptice in mnoge druge živali v naravnem okolju.

Pot nas vodi naprej v letoviški Gradež, prijetno in slikovito mestece ob Jadranski obali. Na tem mestecu je bila otoška naselbina že v antiki - že takrat jo je s kopnim povezoval nasip.

Dan zaključimo v Ogleju (Akvileji), eno od devetih najpomembnejših mest rimskega imperija in nekdanjem krščanskem središču, ki je imelo v srednjem veku v posesti velik del slovenskega ozemlja. Sprehodili se bomo po kraju, kjer je nekaj dobro ohranjenih bazilik, zanimivih muzejev (med drugim Nacionalni arheološki muzej in Zgodnjekrščanski muzej) ter mnogi arhitekturni ostanki na prostem. V kraju pa je tudi nekaj dobrih slaščičarn in prodajalna tort.

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 4 ure zložne, nezahtevne hoje.

STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Prepadnih področij ni. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE  CENA
06.45   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan
59,00 EUR
07.15   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
59,00 EUR

  

CENA VKLJUČUJE

 • prijavnino v višini 7,50€,
 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Ogled naravnega rezervata Isola della Cona  5,00 EUR
Ogled katedrale v Ogleju 5,00 EUR
Zavarovanje odpovedi izleta       8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje  7,00 EUR


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.