POHOD PO JUŽNI TIROLSKI

 

Vabimo vas na izlet na Južno Tirolsko - v Pustriško dolino, ki jo poleg prijaznih ljudi določa nenavadna slikovitost - tu se stikajo Dolomiti, Karnijske Alpe, Visoke Ture in Zillertalske Alpe. Ogledali si bomo arhitekturno mojstrovino narave - zemeljske piramide, Anterselvo z jezerom Lago d'Anterselva, "biser Dolomitov", kjer snemajo nadaljevanko Gorski čuvaj - Lago di Braies, dan pa zaključili v starem mestecu Dobbiaco.  

 ODHODI

21.09.2024

17.05.2025

 

 CENA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
99,00 EUR 1 dan Prijavite se


PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Lienzu ob vznožju Lienških Dolomitov, kjer bo že čas za vmesni postanek za jutranjo kavo.  Nadaljujemo proti Pustriški dolini in zavijemo proti gorski dolini Anterselva (Antholzer Tal). Pri kraju Platten (Plata) bomo naredili krajši pohod (skupaj okoli 1.30h hoje) in si ogledali arhitekturno mojstrovino narave, ki je posledica vodne, zemeljske in snežne erozije zadnjih 25.000 let - zemeljske piramide. Njihove podobe in barve se nenehno spreminjajo in predstavljajo eno največjih naravnih posebnosti območja Pustriške doline.

Nadaljujemo z vožnjo v zatrep Anterselve, z izjemnimi kulisami Visokega Galla (3.436m) in drugih gora ter slikovitim jezerom Lago d'Anterselva (Antholzer See) na višini 1.642 m. Okrog jezera vodi zanimiva pohodna pot. Ob jezeru so prijetni lokali, ki ponujajo lokalne dobrote in turistične spominke. Od 2003 je ta gorski predel z enkratno floro in favno zaščiten kot naravni park.

Po obhodu jezera  (skupaj 1.20 h hoje) ali sprostitvi ob jezeru nadaljujemo z vožnjo v bližnjo idilično gorsko dolino Braies (Pragser Tal) na obrobju Brajeških Dolomitov, do "bisera Dolomitov", jezera Lago di Braies (Pragser Wildsee, 1.496m). To je največje naravno jezero v Dolomitih in eno od najlepših v Alpah. Jezero leži v kotanji, obdano je z veličastnimi gorskimi kulisami in je pod zaščito Unesca. Z jezercem je povezana pestra zgodovina druge svetovne vojne. Seveda je potrebno tudi omeniti, da tam snemajo nadaljevanko Gorski čuvaj, kjer ima glavno vlogo Terence Hill. Okrog jezera vodi pot (1.30 h hoje).

Popoldne nadaljujemo z vožnjo v zanimivo staro mestece Dobbiaco (Toblach, 1.241 m), kjer se bomo sprehodili po krajevnem jedru s cerkvico, v kateri se vsako leto izvaja bogat glasbeni kulturni program. Tu sta muzicirala Gustav Mahler in Richard Strauss. Ustavili se bomo tudi v priljubljeni sirarni v Toblachu (trgovina je založena tudi z raznovrstnimi drugimi lokalnimi dobrotami).

Čaka nas še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.


PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 4,5 ure zložne, nezahtevne hoje.


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

PRIPOROČENA OPREMA

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.  

VSTOPNE POSTAJE
04.30   Ljubljana  - Dolgi most
05.00   Kranj - Mercator Primskovo 

 

CENIK   CENA/OSEBO
Cena pohoda 99,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- pohod po programu  
-prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije pohoda  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje rizika odpovedi  9,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje 8,00 EUR


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832

e-mail: info@experience-slovenia.com    


OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
  • Minimalno število potnikov: 7.
  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Program pohoda velja kot končno obvestilo.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.