JULIANA TRAIL

Ljubitelji pohodov in prelepe slovenske narave, se bomo podali po pohodniških poteh Juliana Trail. Na pohodniški poti Juliana Trail ne bomo osvajali gorskih vrhov. Pot nas bo vodila skozi urbane doline in samotne planote, ob jezerih, slapovih, gozdovih, ob bistrih rekah Sava, Soča, Tolminka in po robu Julijskih Alp, zakladnice naravnih in kulturnih bogastev, ki ležijo v zavarovanem območju Triglavskega narodnega parka in so pod okriljem UNESCO.

ODHODI

 

                 CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
            od 39,00 EUR         od 1 do 3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan TOLMIN - KOBARID

Prihod v Tolmin, od koder se bomo peš, ob levem bregu Soče odpravili proti sončni vasi Gabrje. Na poti bomo prečkali rečico izpod Krna, hodili po pravljičnih gozdovih in potkah... Pot nas bo peljala mimo cerkvice sv. Lovrenca, ki je bila zadnji dom Simona Gregorčiča, poeta reke Soče in enega največjih slovenskih pesnikov. Uživali bomo v razgledu soške doline od Kobarida do Tolmina, saj hribi dajejo poseben pečat pokrajini.  Skozi zadnjo vasico Ladra na naši poti, pridemo do Kobarida, ki v v italijanskem uradnem imenoslovju še vedno velja za sinonim za katastrofo. Zgodbo velike vojne pripovedujejo v kobariškem muzeju. V prijetnem mestecu je doma izjemna kuharska mojstrica Ana Roš. Večerja, nočitev.

Težavnost: Zmerna

Razdalja: 16 km

Trajanje: 3.50 h

Vzpon: 125 m

Sestop: 77 m

 

  2. dan KOBARID – BOVEC

Po zajtrku bomo vzeli pot pod noge. Le ta nas bo popeljala v ostro zarisani gorski svet. Široka struga se tukaj stisne med strma pobočja Polovnika in Stola. Soča se tukaj peni v divjih brzicah in globokih tolmunih. Med Kobaridom in Trnovim je določen odsek namenjen spretnim kajakašem. Tu se letno odvijajo tekmovanja svetovnega ranga. Zgornji del, med Trnovim in slapom Boka, pa je namenjen tudi raftarjem, ki tudi tistim, ki ne obvladajo umetnosti veslanja na divjih vodah, omogočijo izkušnjo doživetja najlepše reke od blizu.

Od slapa Boke dalje se dolina ponovno razširi v bovško kotlino. Tam se nam odprejo pogledi na mogočne vrhove Rombona, Kanina, Svinjaka, Loških sten, Triglava. Skozi dolgo vas Čezsočo nas stranska cesta pripelje v Bovec. Slikovito malo mesto v srcu Slovenskih Julijskih Alp svet najbolje pozna kot adrenalinsko prestolnico Slovenije.  Večerja, nočitev. 

Težavnost: Lahka

Razdalja: 20.2 km

Trajanje: 6 h

Vzpon: 412 m

Sestop: 198 m

 

3. dan BOVEC – LOG POD MANGARTOM

Iz Bovca se po zajtrku odpravimo po zgodovinski poti proti Ravelniku, kjer je v času prve svetovne vojne avstrijska vojska imela svoje položaje. Danes so urejeni kot muzej na prostem.

Nadaljujemo do mogočne trdnjave Kluže, ki stoji nad 60 metrov globokimi koriti reke Koritnice. Pot nas vodi po desnem bregu do korit in slapov potoka Nemčlja in prek spodnjega dela doline Možnice nazaj do glavne ceste in v Log.

Log pod Mangartom je čudovita vasica, ki jo kot v amfiteatru obdaja kakih 15 dvatisočakov, med katerimi kraljujejo Mangart, Jalovec, Rombon, Jerebica in Loška stena. Gotska cerkev sv. Štefana z Groharjevimi freskami in vojaško pokopališče iz prve svetovne vojne sta vredna ogleda. Sredi vasi je vhod v 4.5 km dolg predor Štoln, ki so ga leta 1903 izvrtali za odvod vode iz rudnika svinca v Rajblju (Cave del Predil). V kraju je bila rojena ena prvih filmskih igralk Ita Rina (Ida Kravanja).

Z vasico Log pod Mangartom pa naš pohod tudi zaključujemo.

Težavnost: Zmerna

Razdalja: 11.3 km

Trajanje: 3:10 h

Vzpon: 340 m

Sestop: 151 m

 

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

CENIK

CENA TRIDNEVNEGA POHODA JULIANA TRAIL  189,00 EUR/osebo
- 2x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom  
- 3x voden pohod po trasah Juliana Trail  
- slovenskega vodjo poti  
- prevoz na izhodišče  
- stroški priprave in organizacije  
   
CENA DVODNEVNEGA POHODA JULIANA TRAIL   119,00 EUR/osebo
- 1x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom  
- 2x voden pohod po trasah Juliana Trail  
- slovenskega vodjo poti  
- stroški priprave in organizacije  
   
CENA ENODNEVNEGA POHODA JULIANA TRAIL 39,00 EUR/osebo
- 1x voden pohod po trasah Juliana Trail  
- slovenskega vodjo poti  
- stroški priprave in organizacije  

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com    

     

OPOMBE K ARANŽMAJU

Minimalno število udeležencev: 6

Priporočamo: najprej nasmeh na obrazu. Vseeno pa tudi priporočamo udobno pohodno obutev, rezervno obleko, zaščito pred soncem ter pohodne palice.

Organizator potovanja: Turistična agencija Experience Slovenia.