IZJEMNA POT STRADA DELLE 52 GALLERIE

Na južnem, skrajnem robu južne Tirolske fronte, v osrčju planote Pasubio v Malih Dolomitih, je divjala ena največjih minerskih vojn. Tu je odjeknila tudi največja minska eksplozija na tej fronti, ki je vsebovala kar 50 ton razstreliva TNT in odnesla dobršen del Italijanskega vrha (Dente Italiano). Posledica te nerazumne norosti, pa je bila izgradnja v živo skalo izklesane spektakularne ceste z 52 predori (Strada delle 52 Gallerie), katera velja za enega največjih gradbenih dosežkov velike vojne

ODHODI

11.06.2022 06.08.2022

 

          CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
      79,00 EUR          1 dan Prijavite se

PROGRAM

SLOVENIJA - BOCCHETTA CAMPIGLIA - RIFUGIO ACHILLE PAPA

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Benetk in naprej  v osrčje Malih Dolomitov, do Bocchetta Campiglia 1.216 m, izhodišča naših podvigov.

Do koče Rifugio Achille Papa (1.928 m) se bomo povzpeli skozi 52 galerij, izkopanih v živo skalo, katere povezuje spektakularna cesta - muljatera, speljana po južni strani masiva Pasubio, nad visokimi prepadi, globokimi do nekaj sto metrov.

Po sestopu, se bomo odpravili proti domu.

Predvideni čas hoje

Okvirno 6 ur

Višinska razlika

800 m

Stopnja zahtevnosti

Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, čelado, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Obvezna oprema

Čelna svetilka.  

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili. 

V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj, ...) potovanja ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačani znesek VRNILI V CELOTI. V primeru, da potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.

 

CENIK

CENA POTOVANJA   CENA
Cena potovanja pri 7 - 16 potnikih 79,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- prijavnino  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- pohod po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje odpovedi potovanja 11,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

Zdravje

Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na  www.zdravinapot.si.

Valuta: EURO.

Minimalno število potnikov: 7

Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.