FERRATA FORCELLA DEL SASSOLUNGO, JEZERO ANTERMOIA IN MARMOLADAPodali se bomo v tri čudovite gorske skupine; Sassolungo, Catinaccio in Marmolada, za katere pa ni junaka na svetu, da bi se lahko odločil in z gotovostjo zatrdil, katera od njih je najlepša.   
Sassolungo - Saslonch v ladinščini in Langkofel v nemščini -je s svojimi 3181m najvišji vrh istoimenske gorske skupine in v prevodu pomeni 'Dolgi kamen'.   
Jezero Antermoia, je edinstveno. Nahaja se v ledeniški kotlini, med strmimi stenami Catinaccio di Antermoia in Croda del Lago. Veličastna modrina jezera, nas navdaja z občudovanjem, saj nam jezero ponuja idealne priložnosti za osupljive fotografije. 
Marmolado imenujejo tudi 'kraljica Dolomitov', saj je resnično gora presežkov: najstarejša ferata v Dolomitih, največji ledenik in gigantska južna stena. Med prvo svetovno vojno so njeni vrhovi Punta Penia, Punta Rocca, Punta Obretta, Monte Serauta in Pizzo Serauta in ledenik Ghiacciaio della Marmolada pod njo, postali prva bojna črta tako imenovane Tirolske fronte.  

ODHODI 

13.-15.07.2024

 

            CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
       od 399,00 EUR          3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA – FERRATA FORCELLA DEL SASSOLUNGO/FURCELA DE SASLONCH

Od odprtja prve ferate v okolici Val Gardene je minilo 111 let. Mi pa se bomo podali na zadnjo odprto ferato v tem okolišu – ferato Forcella del Sassolungo/Furcela de Saslonch, ki so jo odprli leta 2022.

Gre za lepo speljano, razgledno grebensko ferato, ki omogoča, da dosežemo kočo Demetz - v skupini Sassopiatto in Sassolungo. Je srednje zahtevna in zanimiva alternativa za dosego zavetišča in uživanja v čudoviti panorami različnih dolomitskih skupin, ki obdajajo prelaz Passo Sella.

Ferata, katere ne gre zamuditi.

Za vse, ki so še skeptični do feratanja, dodajamo citat Reinholda Messnerja, kateri je že pred skoraj petdesetimi leti, davnega 1974 leta  zapisal v svoji knjigi “Vie ferrate delle Dolomiti”: “Na feratah sem srečal toliko navdušenih ljudi, da moram biti za, seveda v določenih mejah in če jih ne podcenjujemo.”

Težavnost ferate

B/C
 
Predvideni čas hoje
V ferati okvirno 2 uri.
Dostop 1 ura, sestop 1.5 ure.
 
Obvezna oprema
Samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, rokavice.
 
Priporočena oprema

5m vrvi, dve pomožni vrvici, dve vponki. 

Udobna pohodna obutev z narebrnim podplatom, rezervna obleka, zaščita proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

2. dan PO OSRČJU CATINACCIA Z JEZEROM ANTERMOIA

Ali obstaja bolj romantičen izlet v Dolomite od tistega do jezera Antermoia? Jezero Antermoia 2501m je jezero ledeniškega izvora v masivu Catinaccio v Val di Fassa. Gledano iz ptičje perspektive, spominja na obliko srca. Nemško ime "Rosengarten" za to gorovje izhaja iz vrta, poraslega z vrtnicami. Naravni pojav imenovan  Enrosadire, ko se dolomitski vrhovi ob svitu in v mraku obarvajo od rožnate do oranžne in naprej do vijolične barve, izhaja iz čudovite legende o kralju Laurinu. In prav v skupini Catinaccio je ta pojav še kako opazen. 

Predvideni čas hoje
Okvirno 6.35h.
 
Višinska razlika
1200m.
 
Razdalja
13.7 km.
 
Najvišja točka
2770 m.
 
Stopnja zahtevnosti

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

3. dan MARMOLADA 3269m KRALJICA DOLOMITOV – SLOVENIJA

Dopoldne bomo preživeli v raziskovanju Marmolade in njenih skrivnosti iz prve svetovne vojne. Že adrenalinska vožnja z gondolo na vrh Punta Rocca (3265m) s 1000 metrsko južno steno za marsikoga ni 'mačji kašelj'. Z razgledne ploščadi na vrhu, bomo imeli Dolomite kot na dlani in si zrli iz oči v oči z najvišjim vrhom Marmolade in Dolomitov – Puto Penia (3343m). Na vmesni postaji bomo izstopili in si ogledali multimedijski muzej velike vojne, kateri nas postavi v središče bojev Velike vojne na Marmoladi. Muzej je postavljen tik pod bojno linijo na višini 3000 m. Zaradi te višine, je to tudi najvišje ležeči muzej v Evropi.

Po krajšem počitku nas čaka vrnitev do izhodišča in pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

 

CENIK

OPIS  CENA/OSEBO
Cena programa pri najmanj 25 udeležencih 399,00 EUR
Cena programa pri najmanj 7 udeležencih 499,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti – planinski vodnik PZS  
- 2 x nočitev z zajtrkom in večerjo in turistično takso  
- povratna karta za sedežnico proti koči Gardeccia  
- pohode po programu  
- prevoz, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- vzpon z gondolo pod vrh Marmolade 35,00 EUR
- zavarovanje odpovedi potovanja 25,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 7.
  • Agencija si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, vodnik spremeni lokacijo ture oziroma vrstni red programa. 
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia