FERRATA DE LUCA – INNERKOFLER
Dolomitih obstajajo trije vrhovi ene gore, imenovani Tre Cime, ki so postali zaščitni znak Dolomitov. To je tisto, kar človek enostavno mora videti in to kar vidi, si verjetno zapomni za vse življenje. Podali se bomo v najlepši predel Sekstenskih Dolomitov in si dan popestrili z vzponom po ferati Via ferata De Luca – Innerkofler na Patternkofel (Monte Paterno 2.744m). Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči  Locatelli 

ODHODI 

02.10.2021

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
89,00 EUR  1 dan Prijavite se


PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta skozi karavanški predor, mimo Spittala, Lienza, Dobbiaca in po udobni gorski cesti do planinske koče Auronzo (2.320m), z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino.

S hojo bomo pričeli pri koči Auronzo (2.320m), šli mimo kapelice, postavljene v spomin padlim vojakom v prvi svetovni vojni, do odcepa, ki vodi do Ferrata De Luca - Innerkofler. Preko lepih prehodov po vršnem pobočju gore kmalu dosežemo zelo razgleden vrh Monte Paterno 2.744m, izredno slikovito goro, na kateri  so še vedno ostanki prve svetovne vojne. Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči  Locatelli.

Po počitku se bomo od koče Locatelli  vrnili nazaj h koči Auronzo, kjer nas bo čakal naš prevoz.

Ob povratku proti  domu, se bomo ustavili pri  čudovitem  jezeru Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani.

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.


PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 3 ure.

VIŠINSKA RAZLIKA

370 m


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

B/C

PRIPOROČENA OPREMA

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

OBVEZNA OPREMA

Čelna svetilka, samovarovalni komplet, čelada, rokavice.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE  CENA*
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
89,00 EUR
05.00   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan
89,00 EUR

 *V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) pohoda ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.

 

CENA VKLJUČUJE

 • prijavnino v višini 7,50€,
 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • gorsko cestnino, tunelnino,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi izleta 8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje  7,00 EUR


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K PROGRAMU

 • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
 • Vodnik sme na poti pred odhodom avtobusa/kombija oziroma pred začetkom hoje pri udeležencih preveriti stanje opreme, ki je nujno potrebna  za varno hojo in gibanje. Neustrezno opremljene udeležence (neustrezna ali pomanjkljiva obleka, obutev ali oprema) opozori na pomanjkljivosti in jim odsvetuje hojo oziroma jih lahko izloči. 
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj ...) pohoda ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačan znesek vrnili v celoti.
 • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje trenutne pogoje za prestop meje.
 • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.