FERATA VIA ITALIANATokrat naš cilj ne bo vrh gore, ampak ferata Via Italiana v severni steni Mangarta v osrčju zahodnih Julijcev. Via Italiana je dobro varovana, zelo zračna in lepo speljana planinska plezalna pot, ki se na Mangartskem sedlu priključi Italijanski smeri, ki vodi na 2.679 metrov visoki Mangart. Ves čas so na voljo jeklenice, stopamo po naravnih in izklesanih stopinjah. Prekrasna ferata.  

ODHODI

13.07.2022

 

 CENA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
od 79,00 EUR  1 dan Prijavite se

 

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Naše izhodišče je parkirišče na Mangartskem sedlu, do katerega se bomo pripeljali po ozki, serpentinasti, najvišje speljani cesti v Sloveniji, na višino 2.050 m. Najprej se bomo sprehodi do roba Mangartskega sedla, ga  prestopili in po italijanski strani, sestopili do bivaka Nogara nad Mangartskimi (Belopeškimi jezeri). Desno od nas, pa se bo vse bolj in bolj odpiral razgled na cilj naše ture – mogočno severno steno Mangarta, preko katere je speljana ferata Via Italiana. Nadelana je bila v času hladnih odnosov med bivšo Jugoslavijo in njenimi sosedami. To je bil za Italijane tudi edini pristop na Mangartsko sedlo oziroma malo nad njim, kjer se nadaljuje Italijanska pot na Mangart. Težavnost ferate je v veliki izpostavljenosti. Ta ferata je za ljudi, brez težav s pogledom v globino. Pot je zelo zahtevna in zračna, vseskozi zahteva veliko pazljivosti in pozornosti. Z grebena bomo sestopili po normalni poti, katera pelje iz Mangarta proti parkirišču.

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v popoldanskih urah.

 

TEŽAVNOST FERATE

A, B, C.

 

VIŠINSKA RAZLIKA

500m

 

PREDVIDENI ČAS HOJE

V ferati okvirno 2,5 ure

Skupaj okvirno 4,5 ure do 5 ur

 

OBVEZNA OPREMA

Čelada, komplet za samovarovanje, pas, rokavice, planinski čevlji z narebrnim podplatom, pohodne palice, primerna oblačila, hrana in pijača iz nahrbtnika, planinska izkaznica.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE  CENA
05.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
79,00 EUR/osebo pri treh udeležencih
   
89,00 EUR/osebo pri dveh udeležencih
05.50   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan
79,00 EUR/osebo pri treh udeležencih
            89,00 EUR/osebo pri dveh udeležencih

 

CENA VKLJUČUJE

  • planinskega vodnika PZS,
  • zunanje oglede po programu,
  • prevoz,
  • vse stroške priprave in organizacije pohoda.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi pohoda       8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje 7,00 EUR

 

PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Program pohoda velja kot končno obvestilo.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.