FERATA LA FARINA DEL DIAVOLOV pozabljeni deželi imenovani Karnija, so domačini nad mestom Villa Santina nadelali čudovito ferato in jo poimenovali Farina del Diavolo – Hudičeva moka. Ime ferate izhaja iz starodavne legende o skopuškem mlinarju, hudiču in seveda o moki. O tisti moki, za katero se še danes zdi, da je raztresena po skalah previsa Vile Santine prav tam, kjer se vzpenja nova ferata. In slapu daje prav posebno, belkasto barvo.  

 

ODHODI 

12.10.2024

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
129,00 EUR  1 dan Prijavite se

PROGRAM

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Vidma in naprej do kraja Villa Santina, izhodišča našega feratanja. Po prihodu, se bomo odpravili proti našemu glavnemu cilju, ferati La Farina del Diavolo. 

Ferata se poleg odličnega varovanja (v pomoč pri stopih so nam številne skobe), ponaša tudi z 12 metrskim visečim mostom, kateri nas pripelje na izpostavljeno, vendar dobro zavarovano razgledno točko s čudovitim razgledom na slap Radime. Ponujajo se nam prekrasni razgledi in možnosti fotografiranja. Do vrha grebena nam ostane še nekaj  prečenj in navpičnih vzponov, od koder po mulatjeri sestopimo nazaj na izhodišče.

V povratku se bomo sprehodili po srednjeveškem mestu Pušja vas, Venzone po italijansko, Vençon po furlansko.  Celotno mesto je zaščiteno kot državni spomenik in je najbolje ohranjeno srednjeveško utrjeno mesto v Furlaniji - Julijski krajini in eno najlepših mest v Italiji. Žal sta potresa leta 1976 mesto popolnoma zravnala z zemljo. Vendar so prebivalci pri obnovi nastopili odločno in so do leta 1990 mestu povrnili prejšnjo zgodovinsko podobo. V mestu so odkrili tudi 42 mumij, kar je bil vzrok, da je Pušja vas dobila svetovno prepoznavnost

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

TEŽAVNOST FERATE

C – v pomoč veliko skob

Ferato lahko zmore vsak, z nekaj kondicije in ustreznimi izkušnjami.

VIŠINSKA RAZLIKA 

290 m

PREDVIDENI ČAS HOJE

V ferati okvirno 3 ure.

Dostop 15 minut, sestop 45 minut.

OBVEZNA OPREMA

Samovarovalni komplet, čelada, rokavice.

PRIPOROČENA OPREMA

Udobna pohodna obutev z narebrnim podplatom, rezervna obleka, zaščita proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VSTOPNE POSTAJE
05.30   Ljubljana  - Dolgi most 
05.55   Kranj - Mercator Primskovo

 

CENIK   CENA/OSEBO
Cena feratanja  129,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- feratanje po programu  
-prevoz, gorska cestnina, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje rizika odpovedi  9,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje 10,00 EUR

 

PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832

e-mail: info@experience-slovenia.com  

OPOMBE K PROGRAMU

  • Feratanje bo izvedeno v primernem vremenu.
  • Število udeležencev je omejeno.
  • Vodnik sme na poti pred odhodom oziroma pred začetkom hoje pri udeležencih preveriti stanje opreme, ki je nujno potrebna  za varno hojo in gibanje. Neustrezno opremljene udeležence (neustrezna ali pomanjkljiva obleka, obutev ali oprema) opozori na pomanjkljivosti in jim odsvetuje hojo oziroma jih lahko izloči. 
  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Program feratanja velja kot končno obvestilo.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.