FERATA DE LUCA IN FERATA FUSETTI
Dolomitih obstajajo trije vrhovi ene gore, imenovani Tre Cime, ki so postali zaščitni znak Dolomitov. To je tisto, kar človek enostavno mora videti in to kar vidi, si verjetno zapomni za vse življenje. Ljubitelji ferat si bomo dan popestrili z vzponom po ferati Via ferata De Luca – Innerkofler na Patternkofel (Monte Paterno 2.744m). Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči  Locatelli

Naš dodatni izziv bo ferata Fusetti na gori Sass de Stria. Nad nekdaj vojaško utrdbo, danes pa muzejem Tre Sassi, med  prelazom Falzarego in Valparola stoji gora, katere ime pove vse – čarovniški  kamen - Sass de Stria – Hexenstein. Skupaj z Lagazuoi Piccolo  in Cinque Torri tvorijo največji muzej Velike vojne na prostem.  

ODHODI

18.-19.06.2022

 

          CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
      179,00 EUR          2 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA – FERATA DE LUCA - INNERKOFLER - JEZERO MISURINA

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta skozi karavanški predor, mimo Spittala, Lienza, Dobbiaca in po udobni gorski cesti do planinske koče Auronzo (2.320m), z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino.

S hojo bomo pričeli pri koči Auronzo (2.320m), šli mimo kapelice, postavljene v spomin padlim vojakom v prvi svetovni vojni, do odcepa, ki vodi do Ferrata De Luca - Innerkofler. Preko lepih prehodov po vršnem pobočju gore kmalu dosežemo zelo razgleden vrh Monte Paterno 2.744m, izredno slikovito goro, na kateri  so še vedno ostanki prve svetovne vojne. Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči  Locatelli.

Po počitku se bomo od koče Locatelli  vrnili nazaj h koči Auronzo, kjer nas bo čakal naš prevoz.

Odpeljali se bomo do čudovitega  jezera Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani.

Nastanitev, nočitev.

Predvideni čas hoje

Okvirno 3 ure

Višinska razlika

370 m

Stopnja zahtevnosti

B/C

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, čelado, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Obvezna oprema

Čelna svetilka, samovarovalni komplet, čelada, rokavice.  

 

2. dan FERATA FUSETTI NA SASS DE STRIA  - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili do našega novega izziva, ferate Fusetti na gori Sass de Stria. Nad nekdaj vojaško utrdbo, danes pa muzejem Tre Sassi, med  prelazom Falzarego in Valparola stoji gora, katere ime pove vse – čarovniški  kamen - Sass de Stria – Hexenstein. Skupaj z Lagazuoi Piccolo  in Cinque Torri tvorijo največji muzej Velike vojne na prostem.

Klub svoji skromni višini 2.477m, pa je to  čudovita, preprosta, razgledna in zgodovinsko zelo zanimiva gora.

Če se na goro podamo preko Goigingerjevega predora, preko ferate Fusseti in po jarkih in grapah vklesanih v živo  skalo, mimo strelskih in topniških položajev na  sam vrh, pa  naša pot dobi močno avanturistično noto.

Z vrha so čudoviti razgledi na gorske skupine Lagazuoi, Tofane, Marmolada, Averau, Novulau...

V nadaljevanju si po želji lahko ogledamo muzej Forte Tre Sassi na prelazu Valparola,  kateri ponuja zanimiv vpogled v zgodovino prve svetovne vojne na Dolomitski fronti.

Pri koči Rifugio Passo Valparola bomo spili kavico, se po želji sprehodili do jezera Lago di Valporola in se nato odpravili proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Predvideni čas hoje

Okvirno 3 ure

Višinska razlika 

370 m

Stopnja zahtevnosti

B/C

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Obvezna oprema

Čelna svetilka, samovarovalni komplet, čelada, rokavice.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili. 

V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj, ...) potovanja ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačani znesek VRNILI V CELOTI. V primeru, da potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.

 

CENIK

CENA POTOVANJA   CENA
Cena potovanja pri 6 - 16 potnikih 179,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu +3* in vključeno turistično takso  
- pohode po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
DOPLAČILO  
 - nočitev z zajtrkom  cca 50,00 EUR
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje odpovedi potovanja 11,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR
- ogled muzeja Tre Sassi                                                                       cca 5,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

Zdravje

Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na  www.zdravinapot.si.

Valuta: EURO.

Minimalno število potnikov: 6

Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.