CIMA DI TERRAROSSACima di Terrarossa / Špik Hude police 2.420m je izjemno razgleden in eden izmed lažje dostopnih vrhov. Nahaja se v samem osrčju Julijcev in je sosed mogočnega Montaža in špičastega Viša. Z vrha, ki je pogosto poln kozorogov lahko občudujemo najvišje vrhove zahodnih Julijcev, kjer izstopajo Montaž, Viš in Visoki Kanin. Cima di Terrarossa / Špik Hude police je prelepa gora z razgledom po čudoviti kulisi okoliških gora, med njimi tudi Kaninsko pogorje.

  

ODHODI

15.06.2024

28.09.2024

 

CENA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
89,00 EUR  1 dan Že prve prijave

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta proti našemu cilju. Naše izhodišče bo slikovita planina Pecol 1.500 m (Altopiano del Montasio / Montaževa visoka planota), katera se razprostira pod drugo najvišjo goro Julijskih Alp, Montažem 2.753 m. Omenjena planina je največja planota v Zahodnih Julijcih  in spada med najlepše kotičke Julijcev.  Je zelena oaza, obdana z mogočnimi gorskimi vrhovi in grebeni slovenskih in italijanskih gora. Dobiš občutek, da se nahajaš v mogočnem amfiteatru, katerega obdajajo visoki gorski grebeni. Planina Pecol je raj na zemlji, saj so poleti pašniki in okoliške strmine bogate s travniškim in planinskim cvetjem ter živahne zaradi obilice živine in svizcev.

Po poti, ki je označena za lahko – nemarkirano, se bomo po cvetočih travnikih, mimo koče Rifugio di Brazza, sprehodili do strmih pobočij gore Cima di TerrarossaŠpik Hude police, kjer nam pričnejo delati družbo kozorogi ob spremljavi žvižgov svizcev. Tu je resnično kozorogovo domovanje. Niti malo niso sramežljivi in se niti malo ne pustijo motiti. Na vrh omenjene gore se bomo povzpeli po stari vojaški mulatjeri, kjer bomo nagrajeni s prekrasnimi razgledi.

Ob povratku proti  domu, se bomo  ustavili pri  čudovitem Rabeljskem  jezeru. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani.

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v popoldanskih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 5 ur zložne hoje.


VIŠINSKA RAZLIKA

910 m.


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna.

PRIPOROČENA OPREMA

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika. Ker za vsakim ovinkom lahko pričakujemo srečanje s kozorogi, priporočamo tudi čelado. 

VSTOPNE POSTAJE
05.30   Ljubljana  - Dolgi most
05.50   Kranj - Mercator Primskovo

 

CENIK   CENA/OSEBO
Cena pohoda 89,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- pohod po programu  
- prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije pohoda  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje rizika odpovedi  9,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje 8,00 EUR


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832

e-mail: info@experience-slovenia.com


OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
  • Minimalno število potnikov: 6.
  • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Program pohoda velja kot končno obvestilo.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.