AKTIVNA LOGARSKA DOLINALogarska dolina – skrivni kotiček narave postaja eden najboljših butičnih turističnih krajev na svetu. Narava je neverjetna, pravo razkošje in kar je najpomembnejše je to, da so tu ljudje našli harmonično ravnovesje med tradicijo, naravo in načinom življenja. Tu je veliko priložnosti za pohodništvo, kolesarjenje, konjsko ježo ali foto safari. Park je dobil tudi mednarodno nagrado »CIPRA: Future in the Alps Award« za uspešno upravljanje zaščitenega območja.   ODHODI

JULIJ

 

                  CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
              319,00 EUR         3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA - LOGARSKA DOLINA

Pozno popoldan se bomo odpravili na sever države. Po vstopu v Logarsko dolino bomo naredili naš prvi foto stop v tistih krajih; znamenita pokrajina z gorami bo odlično služila kot ozadje. Ta panorama je bila namreč uporabljena v številnih promocijskih videih slovenskega turizma – celo še pred neodvisnostjo.

2. dan LJUBLJANA - LOGARSKA DOLINA

e-kolesa, slap Rinka

Po zajtrku začnemo z našim raziskovanjem doline z e-kolesi (opcijsko – sicer lahko to naredimo z vozilom). Naš cilj bo drugi najvišji slap v Sloveniji, Rinka s svojim 150 metrskim padcem. Sedem kilometrov dolga cesta nas popelje po dolini. Toda, če želimo priti do slapu, moramo parkirati naša vozila/kolesa in se na kratko sprehoditi navkreber – toda brez skrbi, pot bo trajala le okoli 15 minut. Ob slapu bomo uživali v prijetnem razgledu, se sprostili in si po želji privoščili skodelico kave, čaja ali piva. Zveni dobro?

Vrnemo se na naša ekolesa in se odpravimo naprej. Kaj sledi? 

Panoramska cesta

Po tem, ko smo se najedli in napolnili naše baterije, lahko nadaljujemo z našim dnevom in sicer z vožnjo s kolesi po slikoviti panoramski cesti (21 km), za katero pravijo da je »Cesta z najlepšimi pogledi«. Edinstvena je v svoji lepoti in popotnika popelje mimo biserov naravne in kulturne dediščine Solčavskega, z dih jemajočimi pogledi na bližnje vršace in doline. Na poti stojijo tudi številne kmetije, ki ponujajo svoje domače izdelke, narejene z ljubeznijo.

S postanki bomo uživali preostanek dneva, ki si ga bomo vsekakor zapomnili. Zvečer lahko za doplačilo izbiramo med različnimi vrstami wellnessa; masažni bazen, finska ali turška savna, bio spectrum zdravstvena komora, ajurvedske masaže, delavnice joge ali meditacije. Morda pa bi se naročili za pregled pri ajurvedskem zdravniku?

3. dan LOGARSKA DOLINA - LJUBLJANA

Zjutraj se zbudimo v nov, krasen dan, v enem najlepših delov Slovenije. Ta dan je namenjen uživanju.

Na voljo imamo številne možnosti:

- razvajanja (masažni bazen, masaža, pedikura, manikura, finska ali turška savna, bio spectrum zdravstvena komora, ajurvedske masaže, delavnice joge ali meditacije, sproščanje        ob okusih zdravilnih zelišč, Alpski Eko Wellness)

- razstave (»Solčavsko skozi čas«, razstava o fosilih, razstava o metuljih)

- aktivnosti (nočno opazovanje metuljev, lokostrelstvo, delavnica polstenja volne, sposoja koles, vožnja s kočijo, čaj v hribih)

- lokalna kulinarika (eko mlečni izdelki, sir, jogurti, skuta, štruklji, žganci domače salame, klobase, narezki, goveji golaž z domačim kruhom, masovnik, enolončnice, žlinkrofi, jedi na    žlico…)

Za vsakega se bo nekaj našlo ali pa preprosto uživate v naravi. Proti večeru se odpravimo nazaj proti prestolnici.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

CENIK

CENA    319,00 EUR/osebo
- 2x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom  
- vstopnina v Logarsko dolino  
- 1x voden pohod do slapu Rinka  
- 1 x vodena panoramska cesta   
- slovenskega vodjo poti  
- prevoz na izhodišče  
- stroški priprave in organizacije  
   
CENA NE VKLJUČUJE  
- sproščanje ob okusih zdravilnih zelišč   20,00 EUR
- Alpski Eko Wellness 3 ure  30,00 EUR
- joga  15,00 EUR
- celodnevni najem ekolesa 40,00 EUR
- vožnja s kočijo 30 min  30,00 EUR
- vožnja s kočijo 60 min 50,00 EUR
- lokostrelstvo 10,00 EUR
- nočno opazovanje metuljev 10,00 EUR
- obrokov in osebnih stroškov  
   
MOŽNOST KORIŠČENJA TURISTIČNIH BONOV

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832 +386 31 846 583

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

Minimalno število udeležencev: 6

Priporočamo: najprej nasmeh na obrazu. Vseeno pa tudi priporočamo udobno obutev, rezervno obleko, zaščito pred soncem.

Organizator potovanja: Turistična agencija Experience Slovenia.