AKTIVNA BOSNA

Sredi hercegovskega krasa si bomo ogledali slapove Kravice in se sprehodili po srednjeveškem mestu Mostar na bregovih reke Neretve. Njegovo slavo in prepoznavnost je v svet ponesel znameniti kamniti 'Stari most', zgrajen v 16. stoletju. Povzpeli se bomo na izjemen razglednik na osrednja gorovja Bosne in Hercegovine, Veliko Vlajno, najvišji vrh pogorja Čabulja. Opravili bomo pohod do gradu bosanskih kraljev Bobovac in si v Kraljevi Sutjeski ogledali znameniti srednjeveški frančiškanski samostan in džamijo sultana Mehmeda Osvajalca. Za konec našega potepanja pa smo prihranili sprehod in ogled Bosanskih piramid, ki jih sestavljajo piramida Zemlje, Zmaja, Sonca, Lune in Ljubezni.

 

ODHODI 

 

               CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
          229,00 EUR          4 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan  SLOVENIJA – KRAVICE - MOSTAR 

Odhod v jutranjih urah iz Kranja in vožnja z vmesnimi postanki proti Mostarju. Med potjo si bomo ogledali slapove Kravice, zeleni raj sredi krasa, ena od najlepših naravnih znamenitosti Bosne in Hercegovine. Ogled, prosto za kavico. V kolikor bo čas dopuščal, se bomo na kratko ustavili še v Počitelju. Vožnja v staro mesto na Neretvi - Mostar, nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan ČABULJA (VELIKA VLAJNA)

Zapeljali se bomo do planinske koče "Bogodol" v vznožju pogorja Čabulja, izhodišče naše ture. Povzpeli se bomo na njen najvišji vrh Velika Vlajna (1780m), ki je izjemen razglednik na osrednja gorovja Bosne in Hercegovine, kjer izstopajo Čvrsnica, Prenj, Vran in Cincar. Posebno spoštovanje vzbuja fantastičen pogled na 1500m globok kanjon reke Drežanke.  Po sestopu in kavici v planinski koči "Bogodol" povratek v Mostar, prost večer (možnost ogleda središča starega dela Mostarja z znamenitim mostom ..., v lastni režiji), večerja, nočitev.

Predvideni čas hoje: Okvirno 6:30 ure. Višinska razlika: 940 m Stopnja zahtevnosti: Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema: Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

3. dan  KRALJEVA SUTJESKA - BOBOVAC

Zapustili bomo Mostar in se zapeljali do Kraljeve Sutjeske. Cilj našega planinskega pohoda bo najpomembnejša trdnjava srednjeveške Bosne, kjer na fascinantni lokaciji stoji grad bosanskih kraljev Bobovac.  Po sestopu ogled znamenitega srednjeveškega frančiškanskega samostana v Kraljevi Sutjeski in džamije sultana Mehmeda Osvajalca iz 15.stoletja. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

Predvideni čas hoje : Okvirno 4 ure. Višinska razlika: 310 m Višinska razlika po poti: 634 m, skupaj 12 km. Stopnja zahtevnosti: Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema: Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

4. dan  BOSANSKE PIRAMIDE - SLOVENIJA

V bližini mesta Visoko, si bomo ogledali Visoške ali tako imenovane Bosanske piramide, ki jih sestavljajo piramida Zemlje, Zmaja, Sonca, Lune in Ljubezni. Za piramido Sonca pravijo, da je najstarejša in največja piramida na svetu. Tako kot povsod po svetu, kjer so postavljene piramide, tudi pod piramidami v Visokem, poteka podzemni labirint rovov, imenovan Ravne. Labirint predorov naj bi bil dolg na desetine kilometrov. Vse to je opisal znani bosanski raziskovalec  dr. Semir Osmanagić leta 2005 v svoji knjigi z naslovom Bosanska piramida Sunca. Sledi vožnja proti domu.

CENIK

CENA POTOVANJA CENA/OSEBO
Cena potovanja za od 35 udeležencev 229,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- turistično in planinsko vodenje  
- 3 x polpenzion v hotelih 3* do 4* v dvoposteljnih sobah in vključeno turistično takso  
- pohode po programu  
- prevoz z avtobusom, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje odpovedi potovanja 13,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  10,00 EUR
- doplačilo za enoposteljno sobo                                                                        30,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Minimalno število potnikov: 35.
  • Agencija si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, vodnik spremeni lokacijo ture oziroma vrstni red programa. 
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument. Zaželeno je, da imate s seboj Planinsko izkaznico.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.