AKTIVNA ANDALUZIJA

Andaluzija
, temperamentna dežela z bogato kulturno dediščino in prelepo naravo, ki nas objame in prevzame. Naše potovanje po Andaluziji bo nekaj posebnega, s poudarkom na pohodih. Navdušila nas bo atraktivna Kraljeva pot, ki se vije skozi globoko sotesko, pohod nad klifi s prelepimi razgledi na morje in hoja med nenavadnimi apnenčastimi tvorbami, kjer se počutiš, kot na drugem planetu. Obiskali bomo mesto, kjer so snemali Igro prestolov in iskali Smrkce v modri vasici. Izjemno kulturno dediščino Andaluzije bomo občudovali v Rondi, Antiqueri in Granadi. Obeta se nam kratko potovanje, strnjena doživetja in nepozabni občutki.
   

ODHODI 

15.03.2022

11.10.2022

 

           CENA POTOVANJA  ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
od 599,00 EUR + letalska karta         5 dni Prijavite se


PROGRAM

1. dan LJUBLJANA - MALAGA

Zbor potnikov in transfer do bližnjega letališča, od koder poletimo proti Španiji. Po prihodu se odpeljemo v hotel. V skladu s časom se odpravimo na raziskovanje okolice. Letalo, hotel.

2. dan CAMINITO DEL REY- RONDA - JUZCAR

Po zajtrku nas čaka pohod po atraktivni Kraljevi poti – Caminito del Rey, ki je vklesana v stene soteske in vodi skozi dramatično čudovito pokrajino, mimo slikovitih pečin, navpičnih sten, kristalno čiste vode, predorov in mogočnih kraljevih orlov, ki preletavajo sotesko. Nepozabna izkušnja. Nadaljujemo v smeri Ronde, ki se ponaša s slikovito lego na vrhu 120m globokega kanjona El Tajo, skozi katerega teče reka Guadalevin in mesto deli na dva dela. V mestu se nahaja tudi najstarejša arena za bikoborbe v Španiji – Plaza de toros de Ronda. Polni vtisov se popoldne odpeljemo do modre vasice Juzcar, kjer bomo poiskali Smrkce. Hotel, nočitev.

Čas pohoda: 3 ure

3. dan EL TORCAL – ANTEQUERA - OSUNA 

Zjutraj se vzpnemo na 1.100 m nadmorske višine, do naravnega rezervata El Torcal, izhodiščne točke našega pohoda, ki je poznan po svojih dramatičnih apnenčastih skulpturah in prelepih kulisah in velja za eno najimpresivnejših kraških pokrajin v Evropi (Unesco). Med  pohodom bomo z malo sreče občudovali beloglave jastrebe in orle v letu, andaluzijsko gorsko kozo, 30 različnih vrst orhidej, ter uživali v fantastičnih razgledih. Pot nas bo vodila do 'Srca Andaluzije', Antequere, kjer si bomo ogledali 'Dolme Antequera' – izjemno megalitsko arhitekturo (Unesco) in se sprehodili po centru mesta. Dan bomo zaključili z obiskom prelepega mesteca Osuna, ki se ponaša s številnimi lepimi baročnimi palačami, dvorci in cerkvami in je bilo tudi prizorišče snemanja epske serije 'Igra prestolov' – Game of Thrones. Hotel, nočitev.

Čas pohoda: 3 ure

4. dan THE CLIFFS OF MARO - CERRO GORDO - GRANADA

Zajtrk in že nas čaka nov pohod. Pot nas bo med borovci vodila po vrhovih klifov, ki se dvigajo do 320 m nad čudovitimi plažami in divjimi zalivi. Ustavljali se bomo pri razglednih stolpih, kjer se nam bodo odpirali fantastični razgledi. Pot nas dalje pelje proti Granadi, zadnjem oporišču Mavrov na Pirinejskem polotoku. Sprehodili se bomo po mestu, ki skriva veliko zanimivih stavb in ulic, kjer je poleg mogočne katedrale tudi grobnica najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega (Kraljeva kapela). Navkreber se sprehodimo na drugo stran mesta  v muslimansko četrt (Albayzin), kjer se nam odpre krasen pogled nad okolico – vidimo tudi slovito Alhambro! Hotel, nočitev.

Čas pohoda: 3 ure

5. dan SETENIL DE LAS BODEGAS - MALAGA

Za slovo od Andaluzije, se odpeljemo do bele vasice Setenil De las Bodegas, kjer se sprehodimo skozi glavno ulico v mestu do razgledne točke. Preseneti nas, kako so lokalni prebivalci izrabili t.i. jame in v njih uredili svoja domovanja, bare in trgovinice. Setenil je vsekakor nekaj posebnega a hkrati pooseblja ruralno Andaluzijo. Odpravimo se proti Malagi, kjer se sprehodimo po mestnem središču mimo mestne hiše, vse do Picassojeve rojstne hiše. Še zadnji andaluzijski utrinki pred vrnitvijo v domačo realnost.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

CENIK

CENA POTOVANJA  CENA
Cena potovanja pri 14 potnikih + letalska karta za doplačilo 599,00 EUR
Cena potovanja pri 7 potnikih + letalska karta za doplačilo

 670,00 EUR

CENA VKLJUČUJE  
- 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,  
- vse prevoze in oglede s kombiji,  
- slovenskega vodjo poti,  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja.  
   
V CENI NI VKLJUČENO  
- povratna  letalska karta; okvirna cena individualne karte z vključenimi taksami ob zgodnji prijavi  (november 2019)                                                                     od 140,00 EUR
- prevoz do bližnjega letališča in nazaj  
- zavarovanje odpovedi  
- dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  
- doplačilo za enoposteljno sobo                                                                         100,00 EUR
- vstopnina za vodeni pohod po Kraljevi poti + transfer na izhodišče                                                                      od 11,55 EUR
- vstopnina za ogled arene za bikoborbe – Plaza de toros de Ronda                                                       8,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832 +386 31 846 583

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

Zdravje: Obveznih ali priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na  www.zdravinapot.si.

Valuta: EURO.

Minimalno število potnikov: 7

Organizator potovanja: Turistična agencija Experience Slovenia.