VRHOVI LOŠINJA – PO SLEDEH RUDOLFA II

Vsi, ki ljubite hribe in morje in bi hkrati radi doživeli oboje, ne zamudite priložnosti in se z nami odpravite na potepanje po Osorskem otočju. Osorsko otočje danes predstavljata otoka Cres in Lošinj, katera sta postala samostojna otoka kot posledica umetno ustvarjenega prekopa, katerega so zgradili za potrebe skrajšanja  trgovskih poti. Nad njima se razteza greben Osorščica, kateri je že leta 1889 pritegnil pozornost avstrijskega prestolonaslednika Rudolfa II, da se je povzpel na njen najvišji vrh – Talevrin, od koder je eden najlepših pogledov na Osorski arhipelag in Velebit.  

ODHODI

23.-24.09.2023

 

          CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
      299,00 EUR          2 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA - LOŠINJ - TALEVRIN

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Hrvaške, do Kvarnerskega zaliva. Po kratki vožnji s trajektom nadaljujemo vožnjo do našega izhodišča, od koder se bomo podali na prečenje Osorščice.

Hoja po prijetnem gozdu nas bo pripeljala do počivališča Farbecof. Nadaljevali bomo proti vrhu Sveti Nikola 557m, blizu katerega stoji istoimenska kapelica. Med potjo se nam še vedno odpirajo čudoviti pogledi proti kraju Nerezine in Cresu. Nadaljujemo mimo razgledne točke imenovane 'Vatreni pogled', kjer se nam odpre razgled tudi na zahodno stran. Po grebenski poti bomo dosegli najvišji vrh Osorščice – Talevrin 588m.

Sestopili bomo v smeri planinskega doma, preko vrha Kalek in nadaljevali skozi opuščeno vas Veliki Tržić na izhodišče.

Po nastanitvi, bo čas tudi za kopanje. Nočitev.

Predvideni čas hoje

Okvirno 6 ur

Stopnja zahtevnosti

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna, Prepadnih področij ni. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

2. dan LOV ZA DELFINI - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali na južni del  otoka, do Velikega Lošinja. Preko Kalvarije bomo prečili otok v smeri vzhod – zahod  in se sprehodili po najlepšen delu poti, Poti delfinov. Na tej poti dejansko obstaja velika možnost, da opazimo kakšno razigrano jato delfinov. Pot nas bo vodila do najlepšega lošinjskega zalivaKrivica, od koder se bomo vrnili na izhodišče naše poti.

Po krajšem počitku nas čaka vrnitev do izhodišča. Osvežitev v morju in pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

Predvideni čas hoje

Okvirno 3 - 4 ure

Stopnja zahtevnosti

Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili. 

 

CENIK

CENA POTOVANJA   CENA
Cena potovanja pri 7 - 16 potnikih 299,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- prijavnino  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- 1 x nočitev z zajtrkom v nastanitvi 3* in vključeno turistično takso  
- pohode po programu  
- prevoz, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
- zavarovanje rizika insolventnosti  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje odpovedi potovanja 11,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR
- doplačilo za enoposteljno sobo                                                                         25,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

Zdravje

Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na  www.zdravinapot.si.

Valuta: HRK.

Minimalno število potnikov: 7

Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.