POHOD PO RILKEJEVI POTI

Po Rilkejevi razgledni poti, ki je speljana ob robu visokih pečin, se bomo sprehodili nad Sesljanskim zalivom do Devinskega gradu. Pot nas bo vodila proti gradu Miramare, kjer bomo uživali ob prečudovitem panoramskem razgledu na morje. Dan bomo zaključili v mestu Trst, kjer bomo obiskali ožje središče mesta, ki je nekdaj Slovencem nudilo "okno v svet", v obdobju Habsburškega imperija pa je bilo to eno od najbolj svetovljanskih mest v Evropi.

ODHODI

 CENA    ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
59,00 EUR 1 dan Prijavite se

 PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom na postajališču pri Ravbarkomandi za jutranji kapučino.

Sprehodili se bomo po Rilkejevi sprehajalni poti, ki je speljana po robu Devinskega klifa, okoli 90 metrov nad morsko gladino in nudi prelepe razglede na Sesljanski zaliv. Dolga je približno dva kilometra. Čudovit je razgled na bele apnenčaste skale, ki se strmo spuščajo do morja, na prostrano obzorje, ki ga lahko opazujemo skozi line bunkerjev ter na devinska gradova. Podzemni bunkerji in postojanke so ostanki iz prve svetovne vojne in iz njih so imeli vojaki idealno izhodišče za opazovanje napadalcev iz morja.

Pot nas vodi do gradu Devin (Castello di Duino), ki je bil zgrajen na kraškem grebenu in se vrtoglavo spušča v morje. Na tem mestu sta nekoč stala dve gradova, sedaj so od starejšega ostale zgolj ruševine. Ob teh ruševinah leži znamenita bela skala, ki se imenuje tudi Dama Bianca, saj bi naj po številnih legendah in pripovedkah spominjala na zakrito žensko.

Nadaljujemo (z avtobusom) proti pravljičnemu gradu Miramare (Castello Miramare). Ime gradu, ki v španščini pomeni pogled na morje je upravičeno, saj naj bi se to videlo iz vsakega okna. Obdan je z visokim obzidjem, ki je nekoč služilo za zaščito pred napadalci in ga krasijo različni grbi ter je osvetljeno s prelepimi svetilkami. Sam grad obkroža čudovit park z redkimi eksotičnimi rastlinami in neštetimi kipi.

Dan zaključimo v osrednjem delu mesta Trst (Trieste), ki je vse do dandanašnjega časa za Slovence predstavljalo "okno v svet", zelo velik pomen pa je imelo tudi za avstroogrski imperij, saj je bilo nekoč glavno pristanišče avstro-ogrskega cesarstva. Raziskovali bomo znamenitosti v središču mesta in si vzeli čas za sprehod po  ulicah, kapučino...

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 4 ure zložne, nezahtevne hoje.


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Prepadnih področij ni. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE  CENA
06.45   Kranj - Mercator Primskovo 1 dan
59,00 EUR
07.15   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
    59,00 EUR


CENA VKLJUČUJE

 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstop v grajske parke gradu Miramare,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Ogled gradu Miramare 12,00 EUR
Ogled gradu Devine 8,00 EUR
Zavarovanje odpovedi izleta       8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje  7,00 EUR


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Pohod bo izveden v primernem vremenu.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.