POHOD NA LAGAZUOI PICCOLO V SPEKTAKULARNIH DOLOMITIHOkoli kraljice Dolomitov – Cortine d’ Ampezzo, je se je narava poigrala z neverjetno domišlijo in ustvarila edinstveno kuliso gora neverjetnih barv in oblik. Ta neverjeten amfiteater okoli Cortine d’ Ampezzo na enem koncu zaključuje prelaz Falzarego, nad katerim se dviguje gora Lagazuoi Piccolo. V svoji natranjosti je še najbolj podobna švicarskemu siru. V njeno nederje je izkopanih preko 1.100 m rovov, delo mladih avstrijskih in italijanskih vojakov, ki so bili udeleženi v tako imenovani Tirolski fronti v veliki vojni. Danes predstavljajo enega največjih vojaških muzejev na prostem, kjer bomo našli ostanke utrdb, obzidij, ... iz tega obdobja.

ODHODI

24.08.2019 14.09.2019

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
OD 53,00 EUR  1 dan Prijavite se

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom. Cesta nas bo vodila skozi karavanški predor ter mimo Spittala po dravski dolini dalje v smeri Lienza, do Cortine d’ Ampezzo in naprej do prelaza Falzarego (2.105 m).

S prelaza Falzarego se bomo peš odpravili proti ostenjem Lagazuoia (2.853 m). Gora Lagazuoi je prepredena s tuneli, ki so jih izkopali avstrijski in italijanski vojaki med 1. svetovno vojno. Preko travnikov in melišč bomo dosegli razgledno sedlo Forcella Travenanzes.  Pot bomo nadaljevali do naslednjega sedla Forcella Lagazuoi. Med vzponom proti planinski koči Lagazuoi, bomo med potjo opazovali številne ostanke iz prve svetovne vojne. Pri koči Rifugio Lagazuoi (2.750 m) (2.30h hoje), kjer menda strežejo najboljši štrudelj daleč naokoli, njegova terasa pa je še ena ekskluzivna razgledna točka na gori, si bomo malo oddahnili. Nadaljevali bomo proti cilju pohoda,  Lagazuoiu Piccolo (2.778 m) (30 min hoje), katerega vrh je za cca 30 m nižji, kot pa je bil pred pričetkom omenjene vojne. Tam se nam odprejo zavidanja vredni razgledi na najvišje vrhove Dolomitov, med katerimi ne moremo spregledati najvišje Marmolade z njenim večnim ledenikom, Tofane, Cinque Torri, … . Zaradi izjemne lepote in edinstvene pokrajine so Dolomiti vpisani v Unescov seznam svetovne dediščine.

Po sestopu nazaj na izhodišče (2h hoje), bomo pot nadaljevali preko prelaza Falzarego proti Cortini d’ Ampezzo, si vzeli čas za krajši postanek in se po želji sprehodili po mondenem mestnem jedru. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah. Predvideni čas hoje Okvirno 5 h nezahtevne hoje. Višinska razlika 700 m. Stopnja zahtevnosti Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo).

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE REDNA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
75,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
59,00 EUR
05.00   Kranj - Sloga 1 dan
59,00 EUR

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE AKCIJSKA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
67,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
05.00   Kranj - Sloga 1 dan

Akcijsko ceno si zagotovite s prijavo na izlet preko portala CLUB PRIMA


CENA VKLJUČUJE

 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi izleta       8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan,  posamezno, kritje 25.000 EUR 7,00 EUR


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.