PO MEDVEDOVIH SLEDEH
Ljubitelji kolesarjenja in pohodov v neokrnjeni naravi, se bomo odpravili na obronke prastarih kočevskih gozdov. Prevzela nas bo mogočna veličina gozda, ki je prepreden z neštetimi potmi in je sestavljen predvsem iz veličastne jelke in bukve. Impresivni stoletni orjaki zrastejo tudi do 50 metrov visoko, nekatera drevesa pa so stara tudi do petsto let. Zvečer pa se bomo pustili zapeljati čisto drugačnemu doživetju, pravemu kulinaričnemu razvajanju brbončič v Oštariji Herbelier.  

ODHODI 

                 CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
            od 39,00 EUR         od 1 do 3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan KULINARIČNO RAZVAJANJE V OŠTARIJI HERBELIER

Prihod v poznih popoldanskih urah v Oštarijo Herbelier v Dolenjskih Toplicah, kjer se bomo zbrali v pričakovanju kulinaričnega večernega doživetja. Z lokalno izbranimi in svežimi sestavinami, stopljenimi v avtohtone in včasih že pozabljene recepte naših babic, bo predana ekipa pod taktirko kuharskega mojstra Roberta, ustvarila pravo gurmansko poslastico. Tako dobro, da je ne boste pozabili. Nočitev.

  2. dan POHOD PO ROŠKI POTI (ETAPA 2)

Po zajtrku bomo vzeli pot pod noge in se odpravili proti kočevskim gozdovom. Z medvedjo šapo označena pot je prava priložnost za potepanje po gozdnih samotah Roga. Doživeli bomo čar divjine, spoznali skrivne poti medveda, volka in risa. V svoje časovno obdobje nas vabi Roška žaga, katere nemi ostanki pričajo o nekdaj cvetoči gospodarski dejavnosti. Pokrajino le tu in tam zmotijo ostanki opuščenih kočevskih vasi, katerih prebivalci so si že zdavnaj poiskali nov življenjski prostor. Nasprotje temu pa sta Rajhenavski pragozd in Debela jelka - Kraljica Roga, ki že več stoletij vztrajata na istem mestu. Popoldan si bomo popestrili z osvežitvijo v reki Krki. Nočitev.

Težavnost: Zmerna Razdalja: 18 km Trajanje: 6 h

 

3. dan eBIKING

Po zajtrku se bomo s kolesi odpeljali iz Dolenjskih Toplic, sledil bo vzpon proti Dolenjskemu smučišču Gače. Povzpeli se bomo na skoraj 1.000 m nadmorske višine. S pomočjo električnih koles je vzpon primeren za vse. Pri koči na smučišču Gače, si bomo oddahnili ob osvežilnem napitku in lepem razgledu nad dolino. Sledila bo vožnja po gozdnih poteh do planinskega doma na Mirni gori. Iz tam bo viden pogled na Belo krajino, kamor nas bo vodila zanimiva vožnja. Poleg postankov in predstavitev značilnosti, nas bo pot vodila do poznane reke Kolpe v Beli  krajini. Tam bomo parkirali kolesa (možnost kosila po predhodnem dogovoru) in imeli popoldansko kopanje v reki Kolpi. Nato bo sledil organiziran prevoz na izhodišče.

Težavnost: Zmerna Razdalja: do 50 km Trajanje: do 5 h

 

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

CENIK

CENA TRIDNEVNEGA DOŽIVETJA (petek  - nedelja) 189,00 EUR/osebo
- 1x večerja s 5 hodi  
- 2x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom  
- 1x voden pohod po Roški poti (Trasa 2)  
- 1x voden kolesarski izlet  
- slovenskega vodjo poti  
- prevoz na izhodišče  
- stroški priprave in organizacije  
   
CENA DVODNEVNEGA DOŽIVETJA (petek - sobota)  119,00 EUR/osebo
- 1x večerja s 5 hodi  
- 1x nočitev z zajtrkom  
- 1x voden pohod po Roški poti (Trasa 2)  
- slovenskega vodjo poti  
- stroški priprave in organizacije  
   
CENA DVODNEVNEGA DOŽIVETJA (sobota - nedelja)    119,00 EUR/osebo
- 1x večerja s 5 hodi  
- 1x nočitev z zajtrkom  
- 1x voden kolesarski izlet  
- slovenskega vodjo poti  
- stroški priprave in organizacije  
   
CENA ENODNEVNEGA DOŽIVETJA  39,00 EUR/osebo
- 1x voden pohod po Roški poti (Trasa 2) (sobota)  ALI - 1x voden kolesarski izlet (nedelja)  
- slovenskega vodjo poti  
- stroški priprave in organizacije  
   
MOŽNOST KORIŠČENJA TURISTIČNIH BONOV

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

             +386 51 262 990

e-mail   info@experience-slovenia.com    

             jernej.jarc@ostarija.si

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

Minimalno število udeležencev: 6

Priporočamo: najprej nasmeh na obrazu. Vseeno pa tudi priporočamo opremo za kolesarjenje, udobno pohodno obutev, rezervno obleko, zaščito pred soncem ter pohodne palice.

Organizator potovanja: Turistična agencija Experience Slovenia v sodelovanju z Oštarija Herbelier Dolenjske Toplice.