PIZ BOE 3.152M IN JEZERO ANTERMOIAPodali se bomo v osrčje Dolomitov v Italiji na najvišjo goro v skupini Sella, Piz Boe (3.152 m). Na visoko goro v osrčju pogorja z visokim piramidnim vrhom, se bomo odpravili Iz sedla Pordoi. Razgledna gora je močno obiskana, saj velja za najlažje dostopni visoki vrh v Dolomitih in jo upravičeno imenjujejo 'najlažji dolomitski tritisočak'. Nagrajeni bomo s prelepimi razgledi na Sussalungo, 'kraljico' Marmolado, Tofane.   

Jezero Antermoia se nahaja v ledeniški kotlini, med strmimi stenami Catinaccio di Antermoia in Croda del Lago. Veličastna modrina jezera, nas navdaja z občudovanjem, saj nam jezero ponuja idealne priložnosti za resnično osupljive fotografije.

ODHODI

09.-10.07.2022

 

          CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
      199,00 EUR          2 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA - PASSO PORDOI - PIZ BOE

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom do prelaza Passo Pordoi (2.239 m), izhodišča našega pohoda.

S prelaza Passo Pordoi se bomo peš odpravili proti koči Rifugio Forcella Pordoi (2.829 m), do koder bomo potrebovali 1.30 h zložne hoje. Ta del poti je prava paša za oči, saj se pred nami vzpenjajo piramidni vrhovi južnih sten grebena Piz Boe, za nami pa se v vsej svoji veličini bohoti Marmolada.

Udeleženci izleta, ki se pohoda od prelaza Passo Pordoi, do koče Rifugio Forcella Pordoi ne bi želeli udeležiti, bodo lahko do koče Rifugio Forcella Pordoi, ki je na višini 2.829 m, prišli z žičnico v kratkih štirih minutah.

Pot bomo nadaljevali s prečenjem široke planote gore, kateremu sledi še kratek vzpon do koče Fassahütte (3.152m)  na vrhu (1.30 h hoje). Razgledi med potjo in z vrha na Sussalungo, 'kraljico' Marmolado z njenim večnim ledenikom, Tofane, so zavidanja vredni. Zaradi izjemne lepote in edinstvene pokrajine so Dolomiti vpisani v Unescov seznam svetovne dediščine.

Sestop z vrha visoke gore sledi po isti poti nazaj na izhodišče (2 h hoje). Nastanitev. Nočitev.

Predvideni čas hoje

Okvirno 5 ur

Višinska razlika

920 m

Stopnja zahtevnosti

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna, odsekoma zmerno zahtevna z nekaj nezahtevnimi varovali, ki pa so tukaj postavljena predvsem zaradi množičnega obiska. Prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitena. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

2. dan RIFUGIO MICHELUZZI – LAKE ANTERMOIA - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili do našega izhodišča Campitello di Fassa, od koder se bomo odpeljali do koče Rifugio Micheluzzi (1.850m). Od tu se bomo peš odpravili po  široki gozdni stezi. Nagrajeni bomo s čudovito pokrajino, ki se bo odprla pred nami: Sassolungo, Sassopiatto, Alpe di Siusi in pogledi, ki segajo od Odle do Secede in naprej do oddaljenih vrhov Južne Tirolske ... čudoviti razgledi.

Nadaljevali bomo do prelaza Passo Dona (2.516m), kjer nas bodo prevzeli osupljivi razgledi. Sledi le še kratek spust do koče Rifugio Antermoia (2.496m).

Naš cilj, jezero Antermoia, je od koče oddaljeno kratkih 5 minut. Nahaja se v ledeniški kotlini med strmimi stenami Catinaccio di Antermoia in Croda del Lago. Veličastna modrina jezera, nas navdaja z občudovanjem, saj nam jezero ponuja idealne priložnosti za resnično osupljive fotografije.

Po krajšem počitku nas čaka vrnitev do izhodišča in pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

Predvideni čas hoje

Okvirno 3 ure

Višinska razlika 

660 m

Stopnja zahtevnosti

Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema

Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru slabega vremena ali drugih izrednih okoliščin, bomo program ustrezno spremenili in prilagodili. 

V kolikor zaradi Korona ukrepov (zaprte meje, prepoved potovanj, ...) potovanja ne bomo mogli izvesti, vam bomo vplačani znesek VRNILI V CELOTI. V primeru, da potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.

 

CENIK

CENA POTOVANJA   CENA
Cena potovanja pri 7 - 16 potnikih 199,00 EUR
   
CENA VKLJUČUJE  
- prijavnino  
- slovenskega vodjo poti - vodnik PZS  
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu +3* in vključeno turistično takso  
- pohode po programu  
- prevoz Campitello di Fassa - koča Rifugio Micheluzzi   
- prevoz, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- žičnica (povratna karta) do koče Rifugio Forcella Pordoi   19,50 EUR
- zavarovanje odpovedi potovanja 11,00 EUR
- zdravstveno zavarovanje  9,00 EUR
- doplačilo za enoposteljno sobo                                                                         25,00 EUR

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

Zdravje

Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na  www.zdravinapot.si.

Valuta: EURO.

Minimalno število potnikov: 7

Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.