TREKING NA OLIMP – GORO BOGOV

 

Vse ljubitelje gora, lepe narave in tiste, ki bi radi Grčijo doživeli drugače, vabimo na potovanje v Grčijo s planinskim pohodom na Zevsovo domovanje – goro Olimp. Potovanje in vzpon potekata pod strokovnim vodstvom licenciranega gorskega vodnika.   S trajektom bomo odpluli iz Benetk in naslednji dan prispeli v Igoumenitso, od koder se bomo odpeljali do Plake ob Egejskem morju. V prihodnjih dneh se bodo zvrstili pohod po delu evropske pešpoti E4, ki poteka po prečudovitem kanjonu, kopanje v morju, ogled mesta Litokhoro in vzpon na goro Olimp. Na poti se bomo med vračanjem do trajekta ustavili še v fascinantni Meteori, ki je znana po edinstvenih stolpih s samostani in je vključena v Unescovo svetovno dediščino. Tekom dneva bomo plezali v plezališčih ali si privoščili prost dan. Zadnji dan potovanja si bomo ogledali Ioannino, katere največji znamenitosti sta utrdba z mošejo in otok sredi jezera.

ODHODI

NOVI TERMINI ODHODOV - KMALU OBJAVLJENI

 

                          CENA             ČAS TRAJANJA                PRIJAVITE SE
                   od 350,00 EUR                    8 dni                  Prijavite se

PROGRAM

 1. dan  SLOVENIJA – BENETKE – GRČIJA

Iz Slovenije se z avtobusom odpeljemo iz dogovorjenih mest do Benetk, kjer se vkrcamo na trajekt za Grčijo. Ob vstopu v Beneško laguno se nam odpre nepozaben pogled na mesto na vodi, kjer vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta in kjer kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile. (avtobus, trajekt)

 1. dan  IGOUMENITSA– PLAKA

Prihod trajekta v Igoumenitso, sledi vožnja z avtobusom do Plake ob Egejskem morju, kamor prispemo v večernih urah. Nastanitev. Prosto za sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka. Skoraj vsaka hišica je spremenjena v prodajalno, obrtno delavnico ali lokalček, tako, da je sprehod po Plaki prav gotovo posebno doživetje.  (avtobus)

 1. dan  PLAKA – PRIONIA

Z avtobusom se zgodaj popoldne odpeljemo do Prionie (1.110 m), od koder se povzpnemo do koče (2.100 m / 3 ure hoje), kjer prespimo. (avtobus, nočitev)

 1. dan  OLIMP – MITIKAS – SKOLIO – SKALA

V pričakovanju vzpona se po zajtrku iz koče odpravimo na vrh mogočne gore Olimp (2.917 m)Olimp je najvišja gora v Grčiji in druga najvišja gora na Balkanu. Najvišji vrh je Mitikas, kar pomeni "nos" in je visok 2.919 metrov. Olimp je razglašen za Narodni park in tudi za biološki rezervat pod okriljem Unesca, saj se ponaša kar s 1.700 različnimi vrstami rastlinja. Čaka nas čudovita pot s krasnimi pogledi na morje. Razgibana gorska pokrajina nas prevzame. Za vzpon na vrh Olimpa nas čaka 4 ure hoje. Ostala vrhova – Skolio 2.911 m in Skala 2.866 m (3 ure hoje), sta dosegljiva tudi za manj vešče planince. Po sestopu še enkrat prenočimo v koči. (nočitev)

 1. dan  PRIONIA – PLAKA – KANJON – METEORA

Sestop do Prionie, vožnja z avtobusom v Plako. Tisti, ki niso preveč utrujeni, se v Litochoro odpravimo peš po čudovitem kanjonu, kjer poteka tudi evropska pešpot E4. Sledi kratka sprostitev v morju in odhod do Meteore, ki se nahaja na obrobju mesteca Kalampaka. Tam si ogledamo znamenite samostane. Meteora dobesedno pomeni 'samostani na nebu' ali 'v zraku' in je ena največjih in najpomembnejših skupin samostanov v Grčiji. Šest še ohranjenih in delujočih samostanov je zgrajenih na naravnih skalah. Meteora je vključena tudi v Unescovo svetovno dediščino in vsekakor vredna ogleda. Nastanitev. (avtobus)

 1. dan  METEORA – IOANNINA - IGOUMENITSO

Prosto za pohajkovanje v mestu, ki je polno trgovinic, restavracij, lokalov, giros stojnic in spominkov ali športno plezanje v Meteori. Vsekakor nam ne bo dolgčas. Popoldan odhod proti Ioannini, kjer si ogledamo ostanke grške kulture. Ioannina je glavno mesto pokrajine Epirus na severozahodu celinske Grčije z bogato zgodovino, ki se začne v času Bizantinskega cesarstva. Po turškem zavzetju Konstantinopla, je v mesto prebegnilo mnogo grških družin, ki so se naselile v odmaknjene okoliške vasi. Danes pod imenom Zagorochoria, predstavljajo pomembno turistično točko v gorati okolici mesta. V drugi polovici drugega tisočletja je bilo mesto del Otomanskega cesarstva, katerega ostanke še danes prepoznamo. Največji znamenitosti mesta sta utrdba z mošejo in otok sredi jezera. Pozno zvečer se odpravimo proti Igoumenitsi. (avtobus)

 1. dan  IGOUMENITSO – BENETKE

V zgodnjih jutranjih urah prihod v Igoumenitso in vkrcanje na trajekt za Benetke. (avtobus, trajekt)

 1. dan  BENETKE – SLOVENIJA

Prihod trajekta v Benetke in vožnja z avtobusom domov.  


VSTOPNE POSTAJE

Kranj
Škofja Loka
Kamnik
Ljubljana
Postojna
Sežana

 
CENIK

CENA POTOVANJA CENA/OSEBO
Cena potovanja po programu od 350,00 EUR
 
OBVEZNA DOPLAČILA
Nočitev v Plaki v bungalovu za 4 osebe od 15,00 EUR
Nočitev v Meteori (2/1 soba) od 15,00 EUR
 
DOPLAČILO PO ŽELJI
Nočitev na trajektu v štiriposteljni kabini od 59,00 EUR
Vstopnina v samostan  3,00 EUR
Zavarovanje odpovedi potovanja      5% vrednosti potovanja
Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, do 10 dni,  posamezno, kritje 25.000 EUR 17,00 EUR

 
CENA VKLJUČUJE

 • avtobusni prevoz do Benetk in nazaj,
 • povratno trajektno vožnjo kot palubni potnik,
 • 2 x nočitev na trajektu (paluba),
 • 2 x nočitev v koči,
 • prevoze v Grčiji s klimatiziranim avtobusom,
 • slovensko vodenje z licenciranim gorskim vodnikom,
 • zunanje oglede po programu,
 • pripravo in organizacijo potovanja.

 
INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program potovanja velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.