NEBEŠKE LESTVE NAD GARDSKIM JEZEROMTokrat se bomo odpravili v gore nad Gardskim jezerom, katero se ponaša s pravljično modrino gladine. Gardsko jezero ali Lago di Garda je ledeniškega izvora in ima zelo bogato zgodovino. Leži na pragu Alp treh dežel: Švice, Avstrije in Italije.   
Sprehodili se bomo po tlakovanih ulicah srednjeveškega mesteca mimo turkiznega jezera Tenno, dobro ohranjenimi jarki in predori iz prve svetovne vojne ter po vrhovih nad strmimi  stenami Gardskega jezera.
Plezali bomo na izpostavljene vrhove nad Gardskim jezerom in jih osvojili s pomočjo varoval, po tako imenovanih feratah, katere ne presežejo stopnje težavnosti B/C.  
Z osvojenih vrhov se nam bodo odpirali osupljivo čudoviti razgledi na bleščečo modrino jezera in okolico, pogled pa seže tudi do bližnjih Dolomitov.  

ODHODI 

 

 

            CENA   ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
                            3 dni Prijavite se

PROGRAM

1. dan  SLOVENIJA – TENNO – RIFUGIO SAN PIETRO – JEZERO TENNO

V jutranjih urah se odpeljemo iz dogovorjenega mesta v smeri Benetk, nekaj kilometrov severneje od Gardskega jezera do mesta Tenno. Mesto je znano po najbolj severno ležečih nasadih oljk v Evropi, turkiznim jezerom Tenno, srednjeveškim gradom in eno  najlepših srednjeveških vasi,  imenovani Canale di Tenno, kjer so posneli kar nekaj filmov s srednjeveško tematiko. Pohod bomo pričeli s sprehodom po tlakovanih srednjeveških ulicah, nadaljevali med jelkami, bukvami in orhidejami do koče Rifugio San Pietro na pobočju gore Monte Calino. Od koče se nam odpirajo čudoviti panoramski pogledi in je pravi balkon nad Gardskim jezerom. Sestopili bomo do turkiznega jezera Tenno, kjer se bomo lahko tudi osvežili. Od tod se bomo odpeljali do nastanitve. Možen ogled mesteca. Nočitev.

Predvideni čas hoje: Okvirno 5 ur.

Stopnja zahtevnosti: Pot je lepo urejena in ni težavna. Prehodi jo lahko vsak, z nekaj pohodne kondicije.

Priporočena oprema: Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

2. dan CIMA SAT

Po zajtrku se bomo odpravili v smeri ferate Pot prijateljstva -  Via Ferrata dell'Amicizia – Cima SAT (1.246 m). Atraktivna ferata je klasika nad Gardskim jezerom in je ena najstarejših ferat na tem področju. S pomočjo jeklenic in sedmih lestev, katerih najdaljša je dolga kar 70 m, bomo osvojili vrh, od koder se nam ponuja čudovit razgled na Gardsko jezero in okoliške gore. Ferata ne presega težavnosti B/C.

Predvideni čas hoje: Okvirno 7 h.

Višinska razlika: 1.200 m

Obvezna oprema: Samovarovalni komplet, čelada, rokavice, plezalni pas.

Priporočena oprema: Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Stopnja zahtevnosti: Pot je urejena, dobro varovana. Je kombinacija dobro uhojenih poti in nezahtevnih ferat, katerih stopnja zahtevnosti ne preseže stopnje težavnosti B/C. Ferata ni težavna in prehodi jo lahko vsak, z nekaj kondicije in ustreznimi izkušnjami.

 

3. dan  MALCESINE – SANTUARIO DELLA MADONNA DELLA CORONA – SLOVENIJA

Odpeljali se bomo do starega mesteca Malcesine, za katerega pravijo, da je najbolj slikovito na celi obali Gardskega jezera. Sprehodili se bomo po tlakovanih ulicah v starem srednjeveškem mestnem jedru, nad katerim kraljuje grad Castello Scaligero.  Privoščili si bomo kavico in se podali naprej  do mesta Spiazzi, kjer si bomo ogledali 'lebdečo cerkev' Santuario della Madonna della Corona, cerkev, ki je  vklesana v živo skalo. Zametki cerkve na gori Baldo, kot jo kličejo domačini, segajo v 14. stoletje, ko so v tamkajšnje naravne jame začeli zahajati verniki ter v njih našli kraj za razmislek in molitev. Leta 1982 je bila vpisana na seznam manjših italijanskih bazilik. Toda najveličastnejši trenutek v svoji 500-letni zgodovini je cerkev doživela leta 1988, ko je romarsko središče obiskal papež Janez Pavel II. in vodil skupno molitev h Kronani Gospe. Polni vtisov, se bomo odpravili proti domu.

Predvideni čas hoje do cerkve : Okvirno 15min.  

Priporočena oprema: Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

CENIK

CENA POTOVANJA CENA/OSEBO
Cena potovanja za 7 udeležencev  
Cena potovanja za 5 udeležencev   
   
CENA VKLJUČUJE  
- vodenje vodnik PZS  
- 2 x nočitev z zajtrkom v namestitvi 3*(hotel/penzion) in vključeno turistično takso  
- pohode po programu  
- prevoz s kombiji, cestnine, gorivo, parking  
- vse stroške priprave in organizacije potovanja  
   
MOŽNA DOPLAČILA  
- zavarovanje odpovedi potovanja  
- zdravstveno zavarovanje  
- doplačilo za enoposteljno sobo/osebo/noč                                                                        

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM      +386 41 723 832

e-mail   info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

  • Agencija si pridržuje pravico, da glede na trenutne razmere, vodnik spremeni lokacijo ture oziroma vrstni red programa. 
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje aktualne pogoje za prestop meje.
  • V kolikor potnik sam odpove potovanje, veljajo Splošni pogoji agencije.
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
  • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
  • Organizator potovanja: TA Experience Slovenia.