TREKING PO KANJONIH SINAJA

 

Obiskali bomo Egiptovski polotok Sinaj, kraj svetopisemske zgodbe o eksodusu Judov iz Egipta, goro na kateri je  Bog Mojzesu razodel Deset božjih zapovedi, čudovite oaze, barvite  kanjone, neskončne puščavske sipine in beduinske vrtove oljk in granatnih jabolk.  Povzpeli se bomo na najvišjo točko Egipta, goro Sveta Katarina (2.637m), se spustili v dolino Wadi Arbain in obiskali  Elijev vrt pod Mojzesovo goro. Sončni vzhod bomo dočakali na Mojzesovi gori in  obiskali enega najstarejših krščanskih samostanov na svetu, samostan Sveta Katarina. Po sprehodu  skozi dvojni kanjon Arada, se bomo odpeljali do sipine Al Safra in Gebel Mahrouma ter največje sipine južnega Sinaja, sipine Haduda. Tudi na  antične grobnice Nawamis ne bomo pozabili. Sprehodili  se bomo skozi Beli Kanjon do oaze Ain Hudra in če bo čas dopuščal, obiščemo tudi Zaprti kanjon in se po kamelji poti vrnemo v hotel, kjer si privoščimo zaslužen počitek po štiridnevnem potepanju v puščavi.

 ODHODI

03.-10.06.2023

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE
1.195,00 EUR 8 dni Prijavite se

 

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – SHARM EL SHEIKH

Zbor in odhod iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. V poznih popoldanskih urah prihod v  v Sharm El Sheikh, namestitev v hotelu. (letalo, večerja – vse vključeno, nočitev v hotelu)

 1. dan SHARM EL SHEIKH

V Sharm El Sheikh-u bomo imeli prosti dan, kjer si bomo vzeli čas za kopanje, snorkljanje in raziskovanje  okolice. Priporočamo (v lastni režiji) ogled nacionalnega parka v Ras Mohamed national park-u, kjer si lahko ogledate  mangrove, lesnate tropske rastline, ki rastejo na blatnih tleh zalivov, lagun in izlivov rek v tropskih območjih ali pa zaplavate ob čudovitih koralnih grebenih. (nočitev v hotelu, polni penzion – vse vključeno)

 1. dan   SHARM EL SHEIKH – MESTO SVETA KATARINA - WADI SHEQ  (1. DAN TREKING)

Zgodaj zjutraj odhod iz hotela ter vožnja do južno sinajskega visokogorja, v mesto Sveta Katarina. Na poti spoznavamo svet, v katerega smo se podali. Puščavski pesek in sipine kmalu zamenja črni bazalt, ujet med granitno hribovje. Po približno treh urah vožnje prispemo v hribovsko beduinsko mesto Sveta Katarina, ki bo naša odskočna deska za raziskovanje najvišjih točk Egipta. Iz mesta se peš vzpnemo preko prelaza Abu Gifa do doline Farsh Zawatin (cca 4h hoje),  polne beduinskih vrtov z oljkami, mandlji in granatnimi jabolki. Postanek za kosilo in počitek, nato nadaljujemo do hribovske doline Wadi Sheq, (cca 2h hoje),  kjer nočimo v tipičnem beduinskem slogu. Preprosta večerja ob ognju. Spimo na podlogah, v spalnih vrečah in ponudi se nam pogled na širno zvezdnato nebo. (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev pod zvezdami)

 1. dan WADI SHEQ – GORA SVETA KATARINA – ELIJEV VRH  (2. DAN TREKING)

Po zajtrku začnemo vzpon na najvišjo točko Egipta, goro Sveta Katarina  (cca 3h hoje),  visoko 2.629 m. Na 'strehi' Egipta si vzamemo čas za kosilo in počitek, nato se preko doline Wadi Arbain (cca 2h hoje)  spustimo ob vznožje svetopisemske gore Sinaj oziroma Mojzesove gore. Prenočimo v Elijevem vrtu, tik pod vrhom biblične gore. Beduinska večerja ob ognju, nato pa se na podlogah in v spalnih vrečah, polni vtisov, zazibljemo v spanec.  (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev pod zvezdami)

 1. dan ELIJEV VRH – MOJZESOVA GORA –SAMOSTAN SV. KATARINA – SIPINA AL SAFRA  (3. DAN TREKING)

Še pred sončnim vzhodom se vzpnemo na vrh Mojsezove gore (cca 1h hoje),  kjer opazujemo prebujanje novega dneva. Nato se vrnemo nazaj v Elijev vrt, kjer imamo zajtrk. Po zajtrku jo kar po granitnih stopicah mahnemo v dolino. Na slikovitem spustu se nam ponujajo lepi razgledi na sinajsko visokogorje in znameniti samostan Sveta Katarina (cca 2h hoje). Obisk samostana, ki je eden najstarejših krščanskih samostanov na svetu, nato pa kratka vožnja na kosilo v beduinski kamp v mestu Sveta Katarina. Po kosilu sledi vožnja z džipi v puščavo. Sprehodili se bomo skozi dvojni kanjon Arada (cca 1h hoje)  in se zapeljali do sipine Al Safra, kjer prespimo na prostem. Večerja v puščavskem vzdušju. (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev pod zvezdami)

 1. dan SIPINA AL SAFRA -  HADUDA – BELI KANJON -  AIN HUDRA - SHAM EL SHEIKH  (4. DAN TREKING)

Po zajtrku se najprej odpravimo do puščavskega predela Gebel Mahroum, za katerega so značilni kot čipkasta zavesa erodirani hribi peščenjaka, ki štrlijo iz peska. Nato se zapeljemo do Hadude, najvišje sipine južnega Sinaja. Nadaljujemo pot do izhodišča za sprehod skozi Beli Kanjon do oaze Ain Hudra (cca 1,5h hoje).  Kosilo v oazi in počitek. V skladu s časom se odpeljemo in sprehodimo še skozi Zaprti kanjon (cca 1h hoje). Vožnja z džipi do ceste, po kateri se vrnemo v letovišče Sham El Sheikh. (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev v hotelu)

 1. dan SHARM EL SHEIKH

V Sharm El Sheikh-u bomo imeli prosti dan, kjer si bomo ponovno vzeli čas za kopanje, snorkljanje in raziskovanje  okolice. (nočitev v hotelu, polni penzion – vse vključeno)

 1. dan    SHARM EL SHEIKH – LJUBLJANA

Po zgodnjem zajtrku odhod na letališče in let domov. (zajtrk, letalo)


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Treking je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.


CENIK

CENA POTOVANJA

 CENA

Cena potovanja po programu za najmanj 25 udeležencev 1.195,00 EUR
Vizum 28,00 EUR
   
Doplačilo po želji CENA
Enoposteljna soba 150,00 EUR
Zavarovanje odpovedi potovanja      5% vrednosti potovanja
Zdravstveno zavarovanje  22,00 EUR

 

CENA VKLJUČUJE

 • letalski prevoz iz Ljubljane (letališče Jožeta Pučnika) v Sharm El Sheikh in nazaj,
 • letališke pristojbine in varnostne takse,
 • 4 x nočitev v hotelih 4* all inclusive,
 • 3 x nočitev v puščavi,
 • slovenskega vodjo poti,
 • vodenje z angleško govorečimi lokalnimi vodniki, kjer je to potrebno,
 • vstopnina v narodni park Sveta Katarina,
 • obisk samostana Sveta Katarina,
 • prevoz prtljage in opreme z džipi in kamelami,
 • podloge in odeje za spanje (1 podloga / osebo in 1 odeja / osebo),
 • zunanje oglede po programu,
 • vsa potrebna dovoljenja, ki so vezana na program,
 • zavarovanje rizika insolventnosti,
 • pripravo in organizacijo potovanja.


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Slovenski državljani za vstop v Egipt potrebujejo vizum in veljavni potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. Potreben vizum prejmejo na ciljnem letališču.
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.
 • Vsak potnik potrebuje spalno vrečo za nočitve v puščavi.
 • Vsak udeleženec mora poskrbeti, da izpolnjuje trenutne pogoje za prestop meje.
 • Program potovanja velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.