MAGIČNI DOLOMITI V DVEH DNEH

  

Za vse ljubitelje gora so Dolomiti pravi raj, saj navdihujejo s fantastičnimi razgledi. Prvinska lepota narave tu pusti pečat. Turkizno jezero Sorapis in Tre Cime, sta dve izmed najbolj privlačnih destinacij ljubiteljev gora. Prvinska lepota narave pusti pečat. In po prvem obisku Dolomitov se bomo želeli vračati še in še. Prepričajte se sami.

ODHODI

24.08.2019 07.09.2019

 

CENA

ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE

199,00 EUR 

2 dni Prijavite se

PROGRAM

1. DAN

Zbor potnikov v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti v smeri Lienza do Cortine di Ampezzo in naprej do prelaza Tre Croci (1.805 m), od koder se bomo podali na dobro uhojeno pot proti jezeru Sorapis (1.923 m). Prvi del poti se vije skozi gozd, v drugem delu pa se nam odpre pogled na čudovite travnate tepihe pod mogočnimi prepadnimi stenami okoliških gora, špice Cristalo skupine, jezera Misurina in Tre Cime. Na koncu poti čaka pravljično turkizno jezero Sorapis, ki nas bo prevzelo. Lahko se sprehodimo okoli jezera, kar nam vzame cca 0,5 ure časa ali pa si enostavno privoščimo počitek in malico nekje ob jezeru ali v bližnji koči. Po povratku do izhodišča se bomo odpeljali v Cortino d'Ampezzo. Sprehodili se bomo po mestu in si vzeli čas za sladoled, kapučino ... . Sledi vožnja do koče.

PREDVIDENI ČAS HOJE: Okvirno 5 h zložne, nezahtevne hoje.

 2. DAN

Zjutraj bomo s trekingom pričeli pri koči Auronzo (2.320m), šli mimo kapelice, postavljene v spomin padlim vojakom v prvi svetovni vojni, do koče Lavaredo, se povzpeli na istoimensko sedlo in pod ostenjem Patternkofela (Monte Paterno 2.744m) do koče Locatelli  (Drei Zinnen Hütte 2.405m), od koder so izjemni razgledi v vse smeri. Pod kočo je čudovito gorsko jezero in travnik s svizci. Po počitku se bomo od koče Locatelli  spustili na valovito planoto pod severnim ostenjem Treh Cim, se  mimo majhnih jezerc povzpeli na sedlo Forcella del Col Di Mezzo in se vrnili nazaj h koči Auronzo, kjer nas bo čakal kombi. Ob povratku se bomo ustavili pri  čudovitem  jezeru Misurina, ki je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE: Okvirno 5 h zložne, nezahtevne hoje.

 

STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Treking je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE CENA
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 2 dni
199,00 EUR
05.00   Kranj - Sloga 2 dni
199,00 EUR


CENA VKLJUČUJE

 • slovenskega vodjo poti,
 • prevoz s kombijem,
 • 1 x nočitev v dvoposteljnih sobah + vključen zajtrk,
 • zunanje oglede po programu,
 • vse cestne pristojbine,
 • organizacijo izleta.

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi izleta     12,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan,  posamezno, kritje 25.000 EUR 15,00 EUR


PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.


INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Program bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, zaščito pred soncem (sončna krema, pokrivalo, sončna očala), vetrovka, nahrbtnik ter pohodne palice.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.