POHOD PO KRŠKIH ALPAH

Vabimo vas v Krške Alpe, obiskali bomo gorski turistični kraj Turracher Höhe (1.795 m n.m.) na meji med deželama Koroško in Štajersko, kjer bomo opravili krajši planinski pohod na bližnji izjemen razglednik, zatem pa Krko (Gurk), kjer je Ema Krška postavila samostan in zgradila baziliko. Nadaljujemo v koroško kulturno srednjeveško središče Breže (Fresach), ki ji ohranjene ruševine in zgradbe še vedno dajejo srednjeveški pečat, dan pa zaključimo v Hüttenbergu, kjer je muzej Heinricha Harrerja, 'prvopristopnika Eigerjeve stene' in učitelja zadnjega dalajlame. Opravili bomo sprehod po "Tibetanski romarski poti' v bližini.

ODHODI

24.08.2019

 

CENA ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE 
OD 53,00 EUR  1 dan Prijavite se

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Celovca po avstrijskem Koroškem proti Nockbergom in Krškim Alpam.

Po prihodu na Turracher Höhe (1.795 m n.m.), obširno sedlo z jezerci na meji med deželama Koroško in Štajersko, ki je bil nekdaj rudarski kraj, dandanes pa znano turistično in smučarsko središče, opravimo krajši planinski pohod na Schoberriegel (2.208 m; skupaj s sestopom do 2 uri nezahtevne hoje), s katerega so ob lepih dneh čudoviti razgledi na Turracher Höhe z gorskimi jezeri pod nami, na zasneženi bližnji tritisočak Ankogel, na Krške Alpe, Kamniške Alpe, Karavanke, Julijce... Če vreme ne bo primerno za vzpon, pa imamo na voljo pohod "po poti treh jezer" (2 uri nezahtevne hoje), ki vodi mimo vseh treh gorskih jezerc v okolici in je priljubljen tudi med družinami z otroki nad 10 let. V kraju je še zanimiv muzej mineralov.

Po povratku s pohoda se bo prilegel kapučino. Nadaljujemo z vožnjo v Krko (Gurk), nekdanje versko središče, kjer je Ema Krška postavila znameniti samostan in zgradila baziliko. Tu bo krajši postanek za kavo, čaj ali krajši sprehod po zanimivem kraju.

Nadaljujemo v koroško kulturno srednjeveško središče Breže (Fresach), kjer bo nekoliko daljša pavza za prigrizek in/ali sprehod po zanimivem kraju, ki mu srednjeveške ruševine in zgradbe še vedno dajejo srednjeveški pečat. Nad krajem so turistično zanimive ruševine Virgilienberg, Rotturm in Petersberg. Po kraju in okolici vodi zanimiva krožna pohodna kulturna pot. Časa za celotno pot ne bo dovolj, dovolj pa ga bo vsaj za obisk vsaj najbližje ruševine Virgilienberg (0.30 h rahlega vzpona, nezahtevno; skupaj 1 h hoje).

Dan zaključimo z daljšim postankom v Hüttenbergu. Sprehodili se bomo po "Tibetanski romarski poti" v bližini Harrerjevega muzeja. Po želji za doplačilo je možen tudi ogled muzeja Heinricha Harrerja, "prvopristopnika" Eigerjeve severne stene (glej Harrerjevo, med planinci kultno knjigo "Beli pajek; zgodovina Eigerjeve severne stene") in učitelja ter prijatelja zadnjega dalajlame (o čemer je napisal knjigo z naslovom "Sedem let v Tibetu", po kateri je bil posnet film).

Povratek domov v večernih urah.


PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 4 ure zložne, nezahtevne hoje.


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE REDNA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
75,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
59,00 EUR
05.00   Kranj - Sloga 1 dan
59,00 EUR

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE AKCIJSKA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
67,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
05.00   Kranj - Sloga 1 dan

Akcijsko ceno si zagotovite s prijavo na izlet preko portala CLUB PRIMA

 
CENA VKLJUČUJE

 • slovenskega vodjo poti
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

 
PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Vstopnina za sprehod po 'Tibetanski romarski poti' 2,00 EUR
Vstopnina za ogled muzeja Heinricha Harrerja 15,00 EUR
Zavarovanje odpovedi izleta     8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan,  posamezno, kritje 25.000 EUR 7,00 EUR

 
INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.