POHOD PO JUŽNI TIROLSKI

 

Vabimo vas na izlet na Južno Tirolsko - v Pustriško dolino, ki jo poleg prijaznih ljudi določa nenavadna slikovitost - tu se stikajo Dolomiti, Karnijske Alpe, Visoke Ture in Zillertalske Alpe. Ogledali si bomo arhitekturno mojstrovino narave - zemeljske piramide, Anterselvo z jezerom Lago d'Anterselva, staro mestece Dobbiaco, dan pa zaključili pri "biseru Dolomitov" Lago di Braies, jezeru, kjer snemajo nadaljevanko Gorski čuvaj.  

 ODHODI

14.09.2019 12.10.2019

 

CENA

ČAS TRAJANJA PRIJAVITE SE

OD 53,00 EUR 

1 dan Prijavite se

PROGRAM

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Lienzu ob vznožju Lienških Dolomitov, kjer bo že čas za nekoliko daljši vmesni postanek za jutranjo kavo.  Nadaljujemo proti Pustriški dolini in zavijemo proti gorski dolini Anterselva (Antholzer Tal). Pri kraju Platten (Plata) bomo naredili krajši pohod (skupaj okoli 1.30h hoje) in si ogledali arhitekturno mojstrovino narave, ki je posledica vodne, zemeljske in snežne erozije zadnjih 25.000 let - zemeljske piramide. Njihove podobe in barve se nenehno spreminjajo in predstavljajo eno največjih naravnih posebnosti območja Pustriške doline.

Nadaljujemo z vožnjo v zatrep Anterselve, z izjemnimi kulisami Visokega Galla (3.436m) in drugih gora ter slikovitim jezerom Lago d'Anterselva (Antholzer See) na višini 1.642 m. Okrog jezera vodi zanimiva pohodna pot. Ob jezeru so prijetni lokali, ki ponujajo lokalne dobrote - npr. "tirolski štrudl" - in turistične spominke. Od 2003 je ta gorski predel z enkratno floro in favno zaščiten kot naravni park.

Po obhodu jezera  (skupaj 1.20 h hoje) ali sprostitvi ob jezeru nadaljujemo z vožnjo v zanimivo staro mestece Dobbiaco (Toblach, 1.241 m). Dovolj bo časa za prigrizek v lokalnih restavracijah in za sprehod po krajevnem jedru s cerkvico, v kateri se vsako leto izvaja bogat glasbeni kulturni program. Tu sta muzicirala Gustav Mahler in Richard Strauss. Ustavili se bomo tudi v priljubljeni sirarni v Toblachu (trgovina je založena tudi z raznovrstnimi drugimi lokalnimi dobrotami).

Popoldne nadaljujemo z vožnjo v bližnjo idilično gorsko dolino Braies (Pragser Tal) na obrobju Brajeških Dolomitov, do "bisera Dolomitov", jezera Lago di Braies (Pragser Wildsee, 1.496m). To je največje naravno jezero v Dolomitih in eno od najlepših v Alpah. Jezero leži v kotanji, obdano je z veličastnimi gorskimi kulisami in je pod zaščito Unesca. Z jezercem je povezana pestra zgodovina druge svetovne vojne. Seveda je potrebno tudi omeniti, da tam snemajo nadaljevanko Gorski čuvaj, kjer ima glavno vlogo Terence Hill. Okrog jezera vodi pot (1.30 h hoje).

Čaka nas še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.


PREDVIDENI ČAS HOJE

Okvirno 4,5 ure zložne, nezahtevne hoje.


STOPNJA ZAHTEVNOSTI

Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE REDNA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
75,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
59,00 EUR
05.00   Kranj - Sloga 1 dan
59,00 EUR

 

VSTOPNE POSTAJE TRAJANJE AKCIJSKA CENA
03.00   Maribor - parkirišče Rutar 1 dan
67,00 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
04.30   Ljubljana  - Dolgi most 1 dan
05.00   Kranj - Sloga 1 dan

Akcijsko ceno si zagotovite s prijavo na izlet preko portala CLUB PRIMA


CENA VKLJUČUJE

 • slovenskega vodjo poti,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • zunanje oglede po programu,
 • vse stroške priprave in organizacije izleta.

 

PLAČILO

Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI CENA
Zavarovanje odpovedi izleta      8,00 EUR
Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, do 1 dan,  posamezno, kritje 25.000 EUR               7,00 EUR

 
INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com    


OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.