DRAGULJI EVROPE

Mesto Pecs lahko poimenjujemo tudi Madžarski dragulj, saj s svcjo arhitekturo, najstarejšo univerzo v Evropi, katedralo Sv. Petra s štirimi zvoniki in čudovito keramiko očara marsikoga. Tudi mesto Temišvar, ki je Dunaj v malem na zahodu Romunije nas ne bo pustilo ravnodušne. Imenjujejo ga tudi 'Mesto cvetja'. Mesto je prvo v Evropi dobilo javno razsvetljavo in po njegovih ulicah še vedno vozi tramvaj.
Zadnja postaja na naši poti so 'Srbske Atene' mesto Novi Sad, ki je v letošnjem letu na 3. mestu 10 TOP destinacij sveta.


ODHODI

25.10.2019

 

CENA

ČAS TRAJANJA

PRIJAVITE SE

od 189,00 EUR

3 dni

Prijavite se

 PROGRAM

 1. dan  SLOVENIJA - PEČ - TEMIŠVAR 

V jutranjih urah se bomo odpravili priti Madžarski meji in naprej do mesta Peč (Pecs), katero je pod Unescovo zaščito in je bilo leta 2010 razglašeno za kulturno prestolnico Evrope. Sprehodili se bomo po mestu, si ogledali eno največjih katedral v Evropi, turško mošejo paše Gasi Kassima, glavni trg Szechenyi, kateri nosi me po svetovno znani tovarni porcelana in keramike Zsolnay. Čas za kosilo. Sledi vožnja mimo mesta Mohača (Mohács), prizorišča znamenite bitke med Turki in Ogrsko-Češko vojsko, do Romunskega mesta Temišvar. Namestitev v hotelu, prosto, nočitev.

 1. dan  TEMIŠVAR 

Po zajtrku se bomo sprehodili po enem od večjih in bolj razvitih mest Romunije - mestu Temišvar. Mesto mnogi imenujejo tudi Dunaj v malem, saj je bil dolgo časa pod oblastjo Habzburžanov, njegov center pa zelo spominja na staro mestno jedro Dunaja. Temišvar je prvo evropsko mesto, katero je dobilo javno razsvetljavo, (pred njim so razsvetlili le New York), v njem je začel voziti prvi tramvaj, katerega je vlekla konjska vprega. Je mesto z dolgoletno zgodovino, lepo arhitekturo, mestnimi trgi in čudovitimi parki, vsekakor vredno ogleda. Temišvar je znan tudi kot nakupovalna destinacija, predvsem zaradi enega največjih nakupovalnih središč v Romuniji in v regiji - Iulius Mall (Iulius Mall Timisoara), ki je od strogega centra mesta oddaljen 15 minut hoda. Prosto popoldne, nočitev.

 1. dan  TEMIŠVAR - NOVI SAD - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili proti srbski meji in naprej do takoimenovanih 'Srbskih Aten', mesta Novi Sad. Lonely Planet je mesto uvrstil na 3. mesto med 10 TOP destinacij sveta za leto 2019. Opisuje ga kot priljubljeno mesto mladine in kulturno prestolnico Srbije. Ogledali si bomo znamenito in mogočno Petrovardinsko trdnjavo, katera je nekoč služila kot obramba proti Osmanskemu cesarstvu. V njej je bil krajši čas zaprt Josip Broz Tito. Posebna znamenitost obzidja je urni stolp, ki je nekoč kazal čas čolnarjem in stražarjem. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, kjer bomo začutili  pristni mestni utrip. Sledi vožnja v Slovenijo z vmesnimi postanki, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

VSTOPNE POSTAJE

06.00   Kranj Sloga Primskovo
06.30   Ljubljana Dolgi most
07.30   Celje Merkur Hudinja
08.10   Slovenska Bistrica Spar
08.45   Maribor
09.30   Murska Sobota

 

CENIK

Cena potovanja

Cena

Cena potovanja po programu za najmanj 40 udeležencev

189,00 EUR

Doplačilo za skupino v velikosti 34 do 39 udeležencev

21,00 EUR

Doplačilo za skupino v velikosti 20 do 38 udeležencev

31,00 EUR

Doplačilo po želji  
Zavarovanje odpovedi potovanja

5% od vrednosti potovanja

Zdravstveno zavarovanje Tujina AS, do 3 dni, posamezno, kritje 25.000 EUR

8,00 EUR

Doplačilo za enoposteljno sobo

20,00 EUR

 

CENA VKLJUČUJE

 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije potovanja.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com  

 

OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 20 potnikov, v nasprotnem primeru se potovanje odpove (14 dni pred začetkom potovanja).
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program potovanja velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na: https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.