BISERI BOSNE IN HERCEGOVINE

Vabimo na nepozabno potovanje, kjer si bomo ogledali Ramsko jezero, Kravice, Mostar, izvir Bune in znameniti Počitelj, pet največjih biserov Bosne in Hercegovine. Med potjo se bomo ustavili tudi na Hrvaški strani in se v bližini Slunja sprehodili po Rastokah, starem mlinskem naselju v objemu reke Korane, imenovanem tudi Plitvice v malem.

ODHODI

 

PO DOGOVORU
                 CENA         ČAS TRAJANJA               PRIJAVITE SE
        od 189,00 EUR              3 dni           Prijavite se

 PROGRAM

1. dan  SLOVENIJA - RASTOKE - JABLANICA 

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta z vmesnimi postanki za kavo proti Slunju. Ob sotočju reke Korane in Sljunščice se bomo sprehodili po starem mlinskem naselju, imenovanem Rastoke, ki ga mnogi imenujejo tudi Plitvice v malem. Za doplačilo si bomo ogledali čudovite slapove, kaskade, brzice in jezera, katere na svoji poti skozi naselje ustvarja reka Korana.

Z vmesnimi postankom za kosilo bomo nadaljevali vožnjo do Jablanice, kjer se bomo namestili v hotelu in po kratkem počitku odšli na kratek sprehod do znamenitega porušenega mostu v Jablanici. Most so porušili parztizani leta 1943 in je proglašen za nacionalni spomenik Bosne in Hercegovine. Sledi večerja in nočitev.

2. dan  JABLANICA - DIVA GRABČEVA - POLOTOK ŠČIT - KRAVICE - MOSTAR

Po zajtrku se bomo odpeljali do spomenika Dive Grabčeve, kjer se bomo odpravili na pohod do izjemne razgledne točke nad Ramskim jezerom (približno 1,5 ure hoda tja in nazaj). Jezero je poznano po številnih otočkih in polotokih, najbolj znan je polotok Ščit, na katerem stoji Frančiškanski samostan, katerega si bomo v nadaljevanju dneva tudi ogledali. Po ogledu omenjenega samostana se bomo odpeljali do slapov Kravice, zelenega raja sredi Krasa, ene najlepših naravnih lepot BIH. Sledi vožnja v Mostar, nastanitev v hotelu in ogled mesta, večerja, nočitev.

3. dan  MOSTAR - BLAGAJ - POČITELJ - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali v čarobno mesto Blagaj, oazo miru in naravne harmonije in se sprehodili do izvira reke Bune. Izvir reke Bune je eden imed največjih in najlepših v Evropi. Poleg izvira stoji Tekija – samostan Derviš, katerega si lahko ogledate za doplačilo. Pot bomo nadaljevali do srednjeveškega mesta Počitelj, kjer se bomo spehodili po mestu do trdnjave, sredi katere stoji v stolp Sahat, odkoder je osupljiv razgled na reko Neretvo na eni strani in na pravljični Počitelj na drugi strani. Po ogledu se bomo z vmesnimi postanki odpravili proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

 

VSTOPNI POSTAJI

6.00 Kranj Sloga Primskovo

6.30 Ljubljana Dolgi most

 

CENIK

Cena potovanja

Cena

Cena potovanja po programu za najmanj 40 udeležencev

189,00 EUR

Doplačilo za skupino v velikosti 34 do 39 udeležencev

21,00 EUR

Doplačilo za skupino v velikosti 28 do 33 udeležencev

39,00 EUR

Doplačilo za skupino v velikosti 23 do 27 udeležencev

61,00 EUR

Doplačilo po želji

 

Ogled Rastoke

 4,00 EUR

Ogled samostana Derviš

3,00 EUR

Zavarovanje odpovedi potovanja

5% od vrednosti potovanja

Zdravstveno zavarovanje 

7,00 EUR

Doplačilo za enoposteljno sobo

30,00 EUR

 

CENA VKLJUČUJE

 • 2 x polpenzion v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah,
 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji,
 • vse stroške priprave in organizacije potovanja.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA

GSM: +386 41 723 832; +386 41 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com

OPOMBE K ARANŽMAJU

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 23 potnikov, v nasprotnem primeru se potovanje odpove (14 dni pred začetkom potovanja).
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program potovanja velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na https://agencija.experience-slovenia.com/splosni-pogoji/
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.